Đorđević: Vraćanje autobusa sa Jarinja rezultat Vučićeve politike. Pre 9 godina tu NIJE BILO graničnog prelaza

ĐORĐEVIĆ: VRAĆANJE AUTOBUSA SA JARINJA REZULTAT VUČIĆEVE POLITIKE

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se povodom vesti o vraćanju dva autobusa sa putnicima i poklonicima iz Srbije sa administrativnog prelaza Jarinje. Naime, njima su službenici tzv. Kosovske policije odbili ulaz u pokrajinu.

„Ovo je pravi rezultat i prava mera devet godina Vučićeve kosovske politike. Pre devet godina, tu nije bilo graničnog prelaza, niti je bilo tzv. kosovske policije, niti je bilo potrebno najavljivati posete“, istakao je Đorđević.

On je podsetio da je aktuelni režim u Beogradu nasleđenu politiku statusno neutralnog dijaloga na tehničkom nivou podigao na nivo šefova država i razgovora o statusu:

„Pregovori pre 2012. godine su vođeni da olakšaju živote ljudi, a Aleksandar Vučić ih je doveo do nivoa nečega što se zove međusobno priznanje Srbije i Kosova“, ističe lider Oslobođenja.

Prema Đorđevićevim rečima, to nije bilo dovoljno, već je albanska strana dobila i značajne povlastice.

„Dok je Srbima potrebno da se dva dana ranije najave da bi ušli na Kosovo i Metohiju, dotle zahvaljujući Vučićevom Malom Šengenu Albanci slobodno prelaze granicu Albanije i Kosova, a mogu slobodno da ulaze čak i u Srbiju.“

On je podsetio na poznate primere pripadnika albanskog podzemlja koji slobodno posluju u Srbiji:

„Umesto da ispituje poslove Nasera Keljmendija, Nedžmedina Zekaja, Ismeta Osmanija, Mentora Bećirija i ostalih sumnjivih lica, BIA i srpske službe proganjaju Milana Dumanovića i ostale poštene policajce koji ukazuju na nezakonita postupanja.“

“Pokret Oslobođenje, takođe, predlaže mere reciprocitetnih mera, koje bi pogodile kako pomenuta sumnjiva lica, povezana sa lažnom vladom u Prištini, tako i albanske auto-prevoznike sa Kosova i Metohije,” zaključio je Đorđević.

Podsetimo, pokret Oslobođenje je početkom godine među prvima ukazao na veze između Srpske napredne stranke, pripadnika srpskih bezbednosnih službi i albanskog podzemlja, čiji su mnogi članovi veterani terorističke OVK.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar