Draginja ne sme da stane: Dupleks 120 kvadrata, 2 trosobna stana, 2 poslovna prostora, građevinsko zemljište, 3 garažna mesta…

Izvor:
N1, Nova.rs. Politički, Foto: Instagram/draginja.vlk

Poslanica SNS-a Draginja Vlk o kojoj se priča ovih dana, rođena 1989. u Beogradu. U biografiji ističe da je završila 14. beogradsku gimnaziju, a zatim diplomirala i magistrirala na Masarikovom Univerzitetu, Fakultetu za socijalne studije na dva odseka – Evropske studije i međunarodne odnose, kao stipendista češke Vlade. Nа izbornoj listi, sa prethodnih izbora „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, navela je da je po zanimanju politikolog. Napominje da je doktorand na Vojnoj Akademiji, Univerziteta odbrane Republike Srbije i da je autorka „više naučnih članaka domaćeg i međunarodnog značaja“, pisao je Istinomer

Portal Nova.rs piše danas da ne odustaju poštari od štrajka, a jedan od njih ni od priče da je promena logotipa Pošte Srbije koštala više od milion evra i da je taj posao Zoran Đorđević dodelio svojoj stranačkoj koleginici. Iako su oba aktera ove filmske priče demantovala takve navode, već je bilo kasno, jer mediji su onda počeli da se pitaju ko je zapravo Draginja Vlk?

U vreme kad se to zvalo tabla, a ne logo, idejno rešenje simbola pošte pratilo je granice države – od onog u Kraljevini Srbiji, preko onog u Kraljevini Jugoslaviji pa do oznake pošte u SFRJ. Ali niko nikada nije smislio lakši i brži logotip kao nepoznati autor na jednoj društvenoj mreži. Računa čovek ako je njemu bilo potrebno tridesetak sekundi, koliko li je stvarno trebalo vremena da se promeni logo koji pošta ima od 2002.

I to je samo jedna od šala koje se zbijaju otkad je jedan radnik Pošte izneo podatak da je promena logotipa Pošte koštala neverovatnih milion i po evra, a da je posao rebrendiranja dobila članica SNS-a i njihova bivša poslanica Draginja Vlk, prenosi N1.

Pročitajte još  Marija Alimpić: Čemu sastanci i pregovori ako smo rešili da rudnik ne želimo ni u jednom obliku?

„Podatak sam dobio 31. marta 2021, telefonskim putem sam ga dobio, papir ne postoji nigde jer je to rebrendiranje bilo pod oznakom hitno, nema dokumenta kao što je to slučaj s redovnim javnim nabavkama“, ispričao je radnik Pošte Stefan Mitrović.

I nije prošlo ni nekoliko meseci od dolaska Zorana Đorđevića na mesto v.d. direktora Pošte, a novi logo pojavio se i na njihovim uniformama. Onaj koji je kažu plaćen iz fonda Pošte za hitne nabavke na osnovog prvog ugovora koji je Đorđević navodno potpisao.

Nikada, kaže Zoran Đorđević, nije potpisao nijedan ugovor ni za kakav rebrending. Rebrendiranje logotipa Pošte nije bilo, tvrdi, ni planirano, izvršena je, kaže, samo minimalna intervencija i to u okviru marketing sektora.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Draginja Vlk (@draginja.vlk)

Da ni ona nije ništa potpisivala sa Zoranom Đorđevićem, oglasila se na društvenoj mreži Instagram i Draginja Vlk.

„Sve tvrdnje koje su iznesene u vezi sa mnom su neistinite. Osećam potrebu da reagujem i naglasim da nemam nikakve veze sa promenom logoa Pošte Srbije. Svaka povezanost mene sa ovim događajem je neosnovana i predstavlja gnusnu laž“, kaže Vlk.

Ovaj demanti potkrepljuje i dokumentom iz APR-a da među registrovanim firmama u Srbiji nijedna nije na njeno ime.

Na onom što jeste na njeno ime mnogi bi joj pozavideli: Dupleks od 120 kvadrata, dva trosobna stana, dva poslovna prostora, skoro 600 kvadrata građevinskog zemljišta i tri garažna mesta, da može da bira na kom će da parkira mercedes A180 star tek dve godine.

Za razliku od nekretnina koje su sve do jedne nasleđeno, auto je kupljen. Morala je za to članica SNS da izdvoji priličan broj svojih poslaničkih plata jer mesečno zarađuje 97.000 dinara plus paušal od 37.000.

Pročitajte još  Vesić: Ne kršim zakon, 'pokretnu kancelariju' mi ustupio prijatelj

Među tim, javno dostupnim podacima, nema drugih prijavljenih prihoda ove politikološkinje, a nije da ih ne bi moglo biti, jer reč je o vrlo svestranoj osobi. Ne zna se kako ni po kom osnovu, tek Draginja Vlk je i koautor bojanke za prvi razred. A u njoj junaci srpske istorije – Stefan Nemanja, Vuk Karadžić, Nikola Tesla. Da li će se u nekom narednom izdanju naći i jedan od junaka same autorke?

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare