Dumanović: Da Srbija ima bezbedonosne službe, Vučić nikad ne bi došao na vlast

Dumanović: Da Srbija ima bezbedonosne službe, Vučić nikad ne bi došao na vlast

Bivši operativac UKP i jedan od osnivača pokreta Oslobođenje Milan Dumanović komentarisao je nedavna hapšenja kriminalaca bliskih režimu Aleksandra Vučića.

Dumanović je između ostalog istakao da “kad bi postojale naše bezbedonosno-obaveštajne službe Aleksandar Vučić nikad ne bi mogao da dođe na vlast” i dodao:

– “Da bi neko mogao uopšte da se bavi javnim poslom a posebno politikom, morao bi da prođe bezbedonosnu proveru. Da je ovo normalna država, bezbedonosnu proveru trenutno ne bi moglo da prođe 90 posto političara jer su sarađivali ili su saradnici stranih obaveštajnih službi,” kazao je Dumanović.

Dumanović: Da Srbija ima bezbedonosne službe, Vučić nikad ne bi došao na vlast
Foto: Politikon.rs

– “Nama je potrebna potpuna rekonstrukcija bezbedonosnog sistema i to je ono što je najbitnije za Srbiju. Onog trenutka kad bi reformisali bezbedonosni sistem i doveli stučan i školovan kadar da se bavi tim poslom, sve ostale probleme bi mogli mnogo lakše da rešimo”, rekao je.

Dumanović je komentarisao i aferu vezanu za Dijanu Hrkalović, doskora, kako mnogi tvrde, najmoćniju osobu u MUP-u i miljenicu i osobu od poverenja Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića:

“S jedne strane vidimo na kakvom je udaru Dijana Hrkalović od medija naklonjenih vlastima, dok s druge strane vidimo da za sve ono za šta je optužuju, ona još nije uhapšena. Pošto postoje informacije da je nedavno provela 45 dana u Izraelu, možemo naslutiti da je zaštićena od neke jake obaveštajne službe kao što je Mosad, i možemo da pretpostavimo da Aleksandar Vučić zbog toga ne sme da je uhapsi”, komentarisao je jedan od osnivača pokreta Oslobođenje Milan Dumanović.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare