DUMANOVIĆ: Tek kad se podigne javnost funkcioneri počnu da rade svoj posao, jer se uplaše političkih posledica

DUMANOVIĆ: Tek kad se podigne javnost funkcioneri počnu da rade svoj posao, jer se uplaše političkih posledica

DUMANOVIĆ (OSLOBOĐENJE): POVEĆATI BEZBEDNOST OKO MIGRANTSKIH KAMPOVA, NE ČEKATI DA SE DESE INCIDENTI

Jedan od osnivača pokreta Oslobođenje i bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović reagovao je saopštenjem na vest da su pripadnici MUP Srbije uhapsili trojicu migranata iz Avganistana zbog zlostavljanja radnice Komesarijata za izbeglice u kampu u Bogovađi.

On je pozdravio hapšenje, ali i izrazio nadu da će slučaj dobiti svoj epilog u konkretnim merama prema počiniocima, a da hapšenje neće biti samo, kako je rekao, „predstava za uznemirenu javnost“.

„Žalosno je što se ovakvi incidenti rešavaju i kampovi kontrolišu samo onda kada se podigne javnost, kada ovakve video klipove na internetu vide milioni ljudi i kada organizacije poput našeg pokreta izvrše pritisak, pa se funkcioneri uplaše političkih posledica i počnu da rade svoj posao. Obezbeđivanje sigurnosti svih subjekata vezanih za bezbednosno rizičan sistem tranzita migranata trebalo bi da bude u vrhu prioriteta naših bezbednosnih službi, a to nažalost nije slučaj“, konstatovao je Dumanović.

On je dodao i da „Srbija ima obučene, poštene i sposobne policajce koji mogu da izvrše taj zadatak, ali nažalost i nezainteresovan, nesposoban i politički korumpiran rukovodeći kadar u službama, koji više obraća pažnju na interese kriminalnih grupa koje krijumčare migrante, nego na bezbednost Srbije i njenih građana“.

Osnivač Oslobođenja je ponovio zahteve ovog pokreta upućene Ministarstvu unutrašnjih poslova: „da se istraže svi incidenti i poveća bezbednost u migrantskim kampovima i da se generalno poveća prisustvo pripadnika MUP i drugih službi u onim delovima zemlje u kojima su ovakvi incidenti učestali, zbog blizine prihvatnih kampova i graničnih prelaza“.

Iz pokreta Oslobođenje su takođe zatražili redovno nedeljno objavljivanje podataka o broju ulazaka i izlazaka migranata iz Srbije, stanju u kampovima i broju incidenata, kako bi se, kako kažu „povratilo poverenje građana i odagnali strahovi javnosti“.

Pročitajte još  Uplašeni Đuka traži smenu Nebojše Stefanovića!

Foto: Pokret Oslobođenje, Printscreen

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Данко Б. Марин
Данко Б. Марин
2 godine pre

Не брине кримократија за законе и евентуалну кривичну одговорност, рејтинг је главна брига 😦