Fatić: Povući Zakon o referendumu i odložiti sam referendum!

Izvor:
Socialitas, Foto: Z. ŽESTIĆ / TANJUG, Al Jazeera / Đorđe Kostić, Printscreen, Privatna arhiva

Zakon o referendumu je glavni problem zbog koga građani treba da se pobune i da nastave da protestvuju. Stoga je odlaženje pred Predsedništvo Srbije predstavnika zelene koalicije i njihove izjave o novim zahtevima, u koje spada i finansiranje filmova, i prozivanje Jelene Trivan, koja je potpuno irelevantna u političkom životu Srbije, pokazatelj amaterizma i neozbiljnosti. Bilo je potrebno promisliti zašto se ide pred Predsedništvo i koji se zahtevi ispostavljaju. Posle uspešnog protesta ne mogu se smišljati zahtevi na kauču uz kafu i ispostavljati usput.

Piše prof. dr Aleksandar Fatić

Zakon o referendumu omogućava potvrđivanje nelegitimno usvojenih izmena Ustava od strane skupštine severnokorejskog tipa, bez opozicije, kojom se jednom kriminalizovanom pravosuđu, koje prethodno nije očišćeno od kriminala, daje potpuni imunitet i pravo da radi šta hoće bez nadzora javnosti i parlamenta. U tome su učestvovale dve korumpirane, korporativne nevladine organizacije koje predstavljaju nosioce pravosudnih funkcija, i te organizacije i njihovi predstavnici zbog ovog prljavog poteza u saradnji sa vladajućih fašistima treba da odgovaraju kada dođe do smene vlasti.

Potrebno je da se odmah povuče Zakon o referendumu, da se održavanje referenduma odloži, a potom, nakon prelaznog perioda posle smene vlasti, tek naknadno da se pravi novi Ustav i da se formira novo pravosuđe.

Radi se o jednom od najprljavijih i najkoruptivnijih zakona koji je ova vlast smislila i donela i slepilo za tu činjenicu je krajnje opasno. Ne sme se propustiti da se bude dosledan. Dakle, oba zakona, Zakon o eksproprijaciji privatne imovine i Zakon o referendumu moraju se povući, prvi tako što se neće doneti u parlamentu, a drugi tako što će se staviti van snage. Ne sme biti kompromisa kada je reč o Zakonu o referendumu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare