Fatić: Režim ne može i ne sme da padne sa vlasti na izborima

Izvor:
Politički.rs

Profesor Aleksandar Fatić se u ime pokreta Novi 6. oktobar obratio srpskoj opoziciji i građanima video porukom i objasnio zašto ne trebaju da izađu na izbore najavljene za proleće 2022. godine, u organizaciji “mafije koja vodi državu.”

Fatić je naveo da osnovni razlog zbog koga opozicija ne sme da izađe na izbore nije taj što izborni uslovi nisu dobri. Po rečima Fatića “izborni uslovi nikada neće biti dovoljno dobri, u Srbiji ne postoji tradicija demokratije ravnopravnih izbornih uslova, i to nije razlog zašto opozicija ne sme da izađe na izbore. Postoji drugi razlog da se ne izađe, odnosno zašto ne sme da se izađe na izbore. Taj drugi razlog je što ovaj režim koji sada upravlja Srbijom ne može i ne sme da padne sa vlasti na izborima. On mora da padne na način koji podrazumeva mogućnost tranzicione pravde, odnosno neke vrste revolucionarne pravde, koja će omogićiti da se napravi novi 6. oktobar, odnosno da se napravi diskontinuitet sa tradicijom političkog kriminala, koji postoji u vladajućim strukturama još od Slobodana Miloševića.”

Potom profesor detaljnije pojašnjava:

“Zamislimo sada situaciju da opozicija pobedi na izborima, što je naravno nemoguće jer izbore organizuje mafija. Mafija ne organizuje izbore da može da ih izgubi, ali zamislimo da opozicija pobedi a SNS izgubi. Opozicija potom postaje vlast i formira vladu a SNS ostane u opoziciji, zadrže neka javna preduzeća, javne funkcije, finansiraju se iz budžeta… ostanu legitimni akteri političkog života ti milioneri, milijarderi sa of šor računima… Protiv nekih od njih pokrenete neke krivične postupke, zamenite neku Zagorku nekom novom Zagorkom, kako vi to obično radite, jer ste to već radili, i onda vodite 10, 20 godina postupke i na kraju od svega toga ne bude ništa, poskupi novac na tržištu kapitala, dođe do ekonomske krize, vi izgubite popularnost, oni opet dođu na vlast i tako u krug.

O načinu na koji mafijaška vlast Srpske napredne stranke mora pasti, poslušajte u daljem izlaganju profesora Aleksandra Fatića:

POSLEDNJE OBJAVLJENO

1 komentar

  1. Већ су се договорили са влашћу за мрвице!

Ostavite komentar