Fatić: Zašto moramo izaći na referendum i glasati “NE!”

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Printscreen

Osnovni razlog za sprečavanje predloženih nelegitimnih izmena ustava je što je njihov cilj zaštita postojećih SNS kadrova u pravosuđu od lustracije i smene.

Piše prof. dr Aleksandar Fatić

Zagorka Dolovac bi tim izmenama bila ostavljena doživotno nedodirljiva, kao i oni koji su je upravo izabrali na funkciju po treći put zaredom, a to su upravo tužioci! Slično je sa svim ostalim milenkovićima u pravosuđu.

Dakle, osnovna stvar je da ne podlegnemo dilovima Đilasa sa vlašću da se „pusti“ Zagorka i ostali (a ne zaboravimo da su Zagorku doveli oni, u vreme vlasti Borisa Tadića), i da se posle napravi fina saradnja sa SNS posle izbora koje će opozicija i izgubiti, ali će dobiti dovoljno mesta u parlamentu, funkcija, privilegija i novca da sa SNS živi udobno.

Dakle, prvo čišćenje pravosuđa, prvo uvođenje normalnog, poštenog pravosuđa, prvo lustracija i tranziciona pravda za sve nosioce pravosudnih funkcija koji su radili protiv naroda, pa tek onda eventualne izmene ustava.

Zbog onih 5-10% poštenih sudija i tužilaca, koji su mahom na vrhu strukture sudova i tužilaštava, mora se sprovesti čišćenje pravosuđa i njegovo upristojavanje.

Ove izmene ustava su prevara.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare