General Rešetnjikov: Licemer i prevarant Vučić je naveo Srbiju i njen rusofilski narod da se preda Zapadu

Izvor:
Politički.rs, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav, Vesna Anđić/RFE/RL, Printscreen

“Vučić osudio Srbe povodom protesta zbog priznanja Kosova, počela hapšenja u zemlji”, jedan su od naslova kojim mediji u Rusiji izveštavaju sa sinoćnih dešavanja ispred Predsedništva Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je četiri parlamentarne stranke u zemlji da podržavaju „ekstremiste” i „antidržavne akcije.” Sav ekstremizam, međutim, leži u organizovanju protesta protiv priznanja Kosova, prenose ruski mediji navodeći da je to Vučić izjavio posle protesta u sredu, kada su se Srbi okupili ispred predsedničke palate u Beogradu i zahtevali povlačenje iz pregovora sa EU radi „normalizacije odnosa“ sa Kosovom. Između ostalih zahteva bio je slogan da je „izdaja Kosova izdaja Rusije“

Srbi su tokom protesta izgovarali pretnje svakom političaru koji je dozvolio otcepljenje Kosova, a zatim su gađali palatu jajima. Srpski mediji su već u četvrtak objavili da policija sprovodi hapšenje demonstranata.

Ovo nisu neformalne ekstremističke grupe jer ih podržavaju najmanje četiri parlamentarne stranke. Nisu bili slučajno, znali su šta rade i sve je bilo isplanirano“, rekao je Vučić u intervjuu televiziji Pink.

U istom intervjuu srpski predsednik je napao Vagnerov PMC, čiji borci, navodno, deluju u Srbiji. Vučić je demantovao ovu optužbu i naveo da mu „ruski plaćenici nisu potrebni“, pišu mediji u Rusiji.

„Ne treba mi neko od Vagnera da me tapne po ramenu i kaže šta mogu, a šta ne“, rekao je on.

Foto: Kosovo Online

Međutim, glavni biser među svim Vučićevim izjavama posle jučerašnjeg protesta bila je optužba njegovih učesnika za „antisrpske akcije” i da govore protiv interesa svoje zemlje.

Istovremeno, u borbu protiv „ekstremista“ krenuli su i drugi predstavnici vlasti. Na primer, ministarka pravde Maja Popović optužila je desničare da pokušavaju da „destabilizuju” državu, dok je glavni tužilac Nenad Stefanović zapretio progonom svakom ko bude pretio zvaničnicima u zemlji, pišu ruski mediji.

General-lajtnant i doktor istorijskih nauka Leonid Rešetnjikov, bivši načelnik prestižnog informativno-analitičkog odseka Spoljne obaveštajne službe Rusije (SVR), oglasio se na Telegramu nadovezavši se na izveštavanje medija.
Foto: NSPM

Istovremeno, Vučić, koji već gotovo jasno ispunjava zadatak dubokog Zapada da Srbiju uvede u EU i NATO, oslanja se na značajan deo srpskog stanovništva, tradicionalno ruski orijentisanog, napisao je general.

Ono iz godine u godinu glupo glasa za Vučića, „jer je za prijateljstvo sa Rusima“. Vučić je dugo vešto igrao na kartu, gotovo rusofila, obmanjujući stanovnike malih gradova i sela svoje zemlje i donekle ruske političare i institucije. Dobijajući brojne znake pažnje i podrške Moskve, ovaj licemer i prevarant je naveo Srbiju i njen, u osnovi rusofilski narod, da se preda Zapadu.

Istovremeno, van pažnje naše političke elite ostale su prave patriotske snage, koje dugi niz godina pokušavaju da uspostave saradnju sa Rusijom. Plašili su se da uvrede prijatelja Vučića. Bio je zaista uvređen i zahtevao je da Moskva ne dozvoli bilo kakav kontakt sa srpskim patriotama. I sam sam to iskusio.

Sada će Vučić grubim metodama pokušati da razbije patriotske organizacije i sa punom ozbiljnošću progura odluke o predaji Kosova, što Srbiji otvara put ka EU i svuda dalje. Primer Crne Gore je očigledan, zaključio je general-lajtnant i doktor istorijskih nauka Leonid Rešetnjikov.

.

4.3 6 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare