Izdajnik se raduje mogućnosti da Rusija bude izbačena iz UN i da time opravda svoju izdaju Kosmeta

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen, Press-služba MID RF

“Izdajnik Aleksandar Vučić se raduje mogućnosti da Rusija bude izbačena iz UN i da time opravda svoju izdaju Kosmeta”.

Ovim rečima je lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević prokomentarisao izjavu predsednika Srbije da je u narednom periodu moguće izbacivanje Rusije iz Ujedinjenih nacija, nakon čega postoji mogućnost promene Rezolucije 1244 i prizanje Kosova od strane zemalja Evrope koje to još nisu učinile.

Prema Povelji UN, kao jednoj vrsti ustava u međunarodnom javnom pravu, izbacivanje iz članstva UN se može desiti samo posle odluke SB UN. Sa druge strane, Rusija ima veto u SB UN. Prema tome, da bi Ruska federacija bila izbačena iz UN, ona sama treba da glasa za to.”, pojasnio je Đorđević i time razotkrio prevaru koju je Aleksandar Vučić pokušao da plasira srpskom narodu.

Mlađan Đorđević

Uostalom, i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da ne postoji mehanizam za lišavanje Rusije mesta u Savetu bezbednosti UN.

Na to da je isključenje Rusije iz ovog tela svetske organizacije nemoguće bez izmena Povelje UN već ranije je ukazala zamenica generalnog sekretara Vendi Šerman.

Prof. dr Dejan Mirović detaljnije se osvrnuo na ovu temu i potvrdio činjenicu da je Vučić izdajnik, te da ne poznaje međunarodno pravo. Mirović je dalje rekao da je Srbija u UN glasala u smislu političke agende Zapada, a ne u smislu međunarodnog prava.

Pogledajte izjavu profesora Mirovića

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar