Komentar iz ruske Dume: Ne možemo biti sigurni u ovu osobu, izdajnici kao on nemaju saveznika.

Izvor:
Regnum.ru, Politički.rs, Ilustracija, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav, Pixabay

Kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić podseća Rusiju na njene sankcije iz 1992. godine, to je veoma loš znak, koji može da ukaže na to da se Beograd sprema da uvede sankcije Ruskoj Federaciji.

Mihail Deljagin, Foto: Daria Antonova/IA REGNUM

Ovo je dopisniku REGNUM- a 16. decembra izjavio poslanik Državne dume Mihail Deljagin (SRZP). Tako je prokomentarisao Vučićevu izjavu da je Rusija 1992. godine uvela sankcije Srbiji

Ne možemo biti sigurni u ovu osobu“, rekao je Deljagin i dodao:

— Vučić zaista mnogo čini da nam pomogne, ali ne zato što nas toliko voli, već zato što građani Srbije vole i podržavaju Rusiju. Vučić je zaista izuzetno pragmatična ličnost. To što nas je podsetio na 1992. je veoma loš znak, makar samo zato što 1992. godine njegova zemlja još nije postojala (sankcije uvedene Saveznoj republici Jugoslaviji.prim.prev.). Ovo je već vrlo jasna priprema da se kaže: „Osvetimo se za 1992.“. Podsećanje na 1992. je znak da Vučić počinje da se sprema da nam uvede sankcije. Ne možete ga kriviti za ovo, jer je njegova situacija ili beznadežna ili blizu toga. Ili barem izuzetno teška. Ali ovo još jednom pokazuje da izdajnici kao on nemaju saveznika.”

Podsetimo, kako je preneo REGNUM, Vučić je ranije rekao da će Srbija uvesti sankcije Ruskoj Federaciji samo ako su ugroženi vitalni interesi Beograda.

Da je Vučićeva politika postala jasna svima u Rusiji, potvrđuje predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.
Foto: Privatna arhiva

On je na Tviteru podsetio na izjavu nekadašnjeg šef administracije Vladimira Putina za međuregionalne i kulturne odnose, uticajnog novinara  i urednika Regnuma Modest Kolerova:

„Ja i moji prijatelji smo uvek govorili da je Vučić izdajnik – i Srba i Rusije“

Modest Kolerov

Slažem se, brate!“, dodao je Đorđević

2 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare