Kosović: Čukanović ispunjava agendu Albanaca i Vučića da Srbi nemaju više ništa na Kosovu i da treba da ga se odreknu

Kosović: Čukanović ispunjava agendu Albanaca i Vučića da Srbi nemaju više ništa na Kosovu i da treba da ga se odreknu
Foto: Pokret Oslobođenje, Printscreen
Izvor:
Politički.rs

OSLOBOĐENJE OSUĐUJE POSTUPKE NOVINARA ČUKANOVIĆA

Pokret Oslobođenje danas je u saopštenju osudio ponašanje novinara Televizije Prva Filipa Čukanovića prilikom telefonskog intervjua sa Dragicom Gašić, srpskom povratnicom iz Đakovice. Prema njihovim rečima, Čukanović se prema sagovornici u programu uživo odnosio neprofesionalno, bezobrazno i agresivno, ujedno pokazujući „manjak elementarne ljudskosti i empatije“.

Generalni sekretar ovog pokreta Nikola Kosović izjavio je tom prilikom da „Dragica Gašić trpi šikaniranja i maltretiranja na svakom koraku“:

„Najmanje što joj treba u ovom trenutku je da se na njoj iživljava nekakav priučeni novinarčić koji svoju karijeru duguje tome što ne izlazi iz Vučićevog šinjela“.

On dodaje da je naročito skandalozno insistiranje Čukanovića da agresivno napada Dragicu Gašić zbog njene odluke da se vrati u svoj rodni grad.

„To je agenda Albanaca, agenda etničkog čišćenja Kosova i Metohije, ali to je i agenda Aleksandra Vučića, koji želi da ubedi Srbe da nemaju više ništa na Kosovu i da treba da ga se odreknu. Herojstvo Dragice Gašić prkosi toj agendi“, ističe Kosović.

Iz pokreta Oslobođenje pozvali su novinarska udruženja da osude Čukanovićev neprofesionalizam.

Ranije danas, predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević je povodom ovog slučaja na svojim društvenim mrežama napisao da je „bruka i sramota šta televizije sa nacionalnom frekvencijom rade i kakvim se narativima koriste“.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar