Kovačević: Odgovori RFZO-a na navode Nove D2SP najobičnija propaganda

Izvor:
Nova D2SP, Foto: Nova D2SP, Printscreen

Naravno da su tačni navodi koje smo izneli u vezi lošeg upravljanja Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje (RFZO), i zbog toga, posledično, imamo nestašicu lekova. Insistiramo u javnosti na odgovornosti direktorke RFZO-a Sanje Radojević Škodrić. Tražimo njenu smenu – ponovio je danas Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP), zbog sada već otvorene polemike u medijima između njega i RFZO-a.

Foto: Nova D2SP

– Lista lekova RFZO-a treba da omogući beneficiranu nekomercijalnu cenu leka da bi on bio dostupan svim socijalnim grupama građana Srbije, jer smo se kao društvo opredelili da imamo kapitalističko uređenje sa jakom socijalnom notom – rekao je Kovačević.

Kovačević ističe da RFZO obmanjuje javnost i sve građane Srbije kada kaže da zbog povremene nestašice određenih lekova sa liste RFZO postoje zamenski lekovi.

– Zamenski lekovi se plaćaju po punoj ceni koja je nekoliko puta viša od RFZO cene za taj isti lek. Zbog toga su građani oštećeni, jer su onemogućeni, neodgovornošću i nekompetentnošću rukovodstva RFZO-a, da uživaju u privilegiji koja je zakonski uređena – kazao je Kovačević.

Kovačević dodaje da povećanje cena, koje pominje RFZO, nije za postojeće lekove na listi RFZO-a, već za nove molekule (čitaj: korist za „Galeniku“, od kada je postala privatna firma).

– Naposletku, argumentovanu odbranu na obrazložene zahteve, koje smo izneli u medijima uz zahtev za smenu direktorke RFZO, ozbiljno ćemo shvatiti tek kada odgovori čelnika RFZO-a budu potpisani imenom i prezimenom, baš onako kako su i naše optužbe potpisane imenom predsednika stranke Nova – Da se struka pita Vladimira Kovačevića – ističe Kovačević.

On navodi da je kvalitet našeg života određen brzim i efikasnim lečenjem i lekom koji je dostupan po pristupačnim cenama.

– Borba za ovu vrstu povređenog prava predstavlja osnovu političkog delovanja stranke Nova D2SP, na kojoj ćemo istrajati do njenog punog ispunjenja – zaključio je Kovačević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare