Krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv Ministarstva zaštite životne sredine

Izvor:
Politički.rs

Posle objavljivanja, u najmanju ruku čudnih, rezultata Javnog konkursa za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2021. godini, koje je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine, među onim pravim ekološkim pokretima je došlo do opravdanog revolta i gneva, zbog još jednom potvrđene činjenice da živimo u bandidstkoj državi.

Saopštenje Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije prenosimo u celosti

Hej Ministarstvo zaštite životne sredine

Ranijih godina umeli ste da zagubite CD sa projektnom dokumentacijom, iako je isti dostavljen, pa da to bude razlog odbijanja predloga projekta.

Sada ste značajno uznapredovali. Znamo da je na najnovijem konkursu svega 20ak organizacija poslalo ispravnu dokumentaciju. To je informacija od četvrtka 29. jula 2021. Znamo i da je naš predlog projekta bio među najbolje rangiranima.

Znamo i da smo retka organizacija u Srbiji koju nisu osnovali, vodili i mentorisali političari i kriminalci. Iza nas ne stoji niko iz vladajućih i interesnih grupa. Stoje naši članovi, građani, nauka i struka. Zato smemo i možemo da kažemo šta mislimo o temama koje su u interesu prirode i građana Srbije.

Takođe znamo i da, za razliku od hiljada fantomskih udruženja koja osnivaju razne partije, popularno nazvanih GONGO, mi zapošljavamo stručnjake, plaćamo poreze, razne namete i svakog meseca u budžet Republike Srbije uplatimo oko milion dinara na ime doprinosa, poreza, taksi. U proseku svake godine u budžet uplatimo 4 puta više sredstava nego što za svoj rad dobijemo iz istog tog budžeta.

Dragi predstavnici ostalih udruženja građana, vi koji ste konkurisali na pomenuti poziv za projekte, da li imate hrabrosti da kažete da li je i vas prethodnih dana neko kontaktirao i posavetovao da “članovi komisije neće da daju bodove ako ne budu stimulisani”? I to sve uz opasku da to tako ide, da je ovo Srbija, da projekat ne može da se dobije po principu “APP – ako prođe, prođe”. Nas jeste i odbili smo “stimulaciju komisije”. Zato ćemo se obratiti tužilaštvu za organizovani kriminal iako nismo uvereni da će to da promeni bilo šta. Rado ćemo da obavestimo i EU u Srbiji kojima se hvalite da sa ostalim ministarstvima sprovodite reforme, značajno ulažete u životnu sredinu i držite se vladavine prava.

Dragi građani, zar nije divno što se razni studentski savezi i prekjuče osnovana udruženja bore za zdraviju životnu sredinu, bogatiju prirodu? Odjednom svi su zeleni. Mnoga na konkursu preliminarno odabrana udruženja nemaju ni internet stranice, a nekima se imena na pretraživaču spominju samo na stranicama gde su izlistani konkursi. Zar nam svima nije dosta ova farse?

Država je najhladnija od svih hladnih nemani. I hladno laže: i ova laž gmiže iz njenih usta:

-Ja, država, ja sam narod.
Friedrich Nietzsche

Link do predloga liste vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2021. godini
https://ekologija.gov.rs/…/predlog-liste-vrednovanja-i…

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar