Krivokapić: Izjava Đukanovića potpuno ogolila inspiratora i inicijatora tenzija u Crnoj Gori

Izvor:
Politički.rs

Predsednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić reagovao je na izjavu predsednika države Mila Đukanovića koji je ocenio da je ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju dat neprimereno veliki značaj u državi koja je multiverska, sekularna i evropska, te da se nada da će njegov apel da se ustoličenje Joanikija održi van Cetinja “čuti i uvažiti oni koji treba da ga uvaže”.

Reagovanje premijera prenosimo integralno.

“Današnja izjava predsjednika Mila Đukanovića o ustoličenju Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija potpuno je ogolila inspiratora i inicijatora tenzija u Crnoj Gori. Apsolutno je pravo Mitropolije crnogorsko-primorske da ustoličenje Mitropolita obavi u vjekovnom sjedištu svoje Mitropolije na Cetinju i država će obezbjediti sve neophodne uslove da Mitropolija crnogorsko primorska kao najdominantija vjerska zajednica u Crnoj Gori po broju svojih vjernika, ostvari svoje Ustavom zagarantovano pravo. Gdje će toga dana biti predsjednik Đukanović, najmanje je važno, ali važno je pozvati ga da prestane da izaziva i podgrijava sukobe, podjele i tenzije, i to sve, očigledno, sa ciljem da spriječi ili stavi u drugi plan borbu protiv organizovanog kriminala, koja iz dana u dan napreduje.

Ono što Djukanović, kao predsjednik Crne Gore mora već jednom naučiti je da štiti Ustav Crne Gore i ustavnu vjersku slobodu Srpske pravoslavne crkve da ustoličenje obavi onamo gdje ima svako pravo da ga obavi, na Cetinju, i da jednom stane u zaštitu vjerske slobode Crkve koju je, dok je njegova partija bila na vlasti, do beskraja proganjao, a koja ga dobro naučila šta znači biti slobodan i ustavan”, navodi se u reagovanju premijera Krivokapića.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare