Megafoni okupacije (samo)mržnju prema srpskom narodu maskiraju kao borbu protiv vlasti

Izvor:
Politički.rs, Foto: Logo, Instagram/buducnostsrbijeav

“Šta će i kuda će sve Nove S i sve Obućine iz našeg sokaka kada jednom dođe kraj angloameričkoj prevlasti nad ovim prostorima i usledi njihovo povlače?”, zapitao se u svojoj objavi na društvenoj mreži X novinar Nikola Jović, komentarišući prilog Jelene Obućine na televiziji Nova S od dočeku srpske košarkaške reprezentacije.

Njegovu objavu prenosimo u celosti

Bolesna i opsesivna potreba autošovinističkih medija pod kontrolom Zapada da obezvrede i unize svaku trunku nacionalnog dostojanstva i samopoštovanja nije nipošto slučajni i usputni hir već jasna svest o tome da Srbi kao poraženi i okupirani narod moraju neprestano biti ubijani u pojam i da ih se neprestano podseća na činjenicu da su okupirani, da su zločinci, da je sve njihovo manijakalno i bolesno (ma kako banalno bilo – makar na nivou proslave dočeka košarkaša), jer bi svako nereagovanje na buđenje nacionalne svesti bilo shvaćeno kao propust i prilika
da se nešto slično ponovi i nastavi replicirati u daleko većem i (po okupatora i njegove sluge) daleko opasnijem obliku.

Jer ako bi Srbi, ne daj Bože, čuj mene Hile, povratili u potpunosti samopoštovanje i nacionalno samopouzdanje, propale bi milijarde dolara uložene u restruktuiranje našeg genetskog koda i prilagođavanja na potlačeni položaj i ulogu globalističke, beslovesne i konzumerističke marve koja je namenjena kako nama, tako i čitavom svetu. I ozbiljno bi se dovelo u pitanje uloga i funkcija medija poput Nove S i (d)novinara poput Obućine.

Da ne kažem, možda i nažalost ne bi mogli više ovako otvoreno, javno i jadno da vređaju većinu građa Srbije i da svoju opsesivnu (samo)mržnju prema srpskom narodu više maskiraju kao borbu protiv vlasti i borbu za lepšu i bolju Srbiju, već bi svi uvideli pravu prirodu njihovog posla; da služe kao obični megafoni okupacije, civilne ispostave zapadnih centara moći i privilegovana kasta dobrovoljnih evroatlantskih janjičara.

Ali, postoji jedan problem. Sa bajonetima se može sve, ali se na njima ne može sedeti, kako je Napoleona savetovao Taljeran.

Šta će i kuda će sve Nove S i sve Obućine iz našeg sokaka kada jednom dođe kraj angloameričkoj prevlasti nad ovim prostorima i usledi njihovo povlače?

Koliki će biti vremenski razmak od gašenja Bondstila do gašenja Nove S?

A šta će onda “naši” kompradori? I kuda?

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare