Megafoni okupacije (samo)mržnju prema srpskom narodu maskiraju kao borbu protiv vlasti

Izvor:
Politički.rs, Foto: Logo, Instagram/buducnostsrbijeav

“Šta će i kuda će sve Nove S i sve Obućine iz našeg sokaka kada jednom dođe kraj angloameričkoj prevlasti nad ovim prostorima i usledi njihovo povlače?”, zapitao se u svojoj objavi na društvenoj mreži X novinar Nikola Jović, komentarišući prilog Jelene Obućine na televiziji Nova S od dočeku srpske košarkaške reprezentacije.

Njegovu objavu prenosimo u celosti

Bolesna i opsesivna potreba autošovinističkih medija pod kontrolom Zapada da obezvrede i unize svaku trunku nacionalnog dostojanstva i samopoštovanja nije nipošto slučajni i usputni hir već jasna svest o tome da Srbi kao poraženi i okupirani narod moraju neprestano biti ubijani u pojam i da ih se neprestano podseća na činjenicu da su okupirani, da su zločinci, da je sve njihovo manijakalno i bolesno (ma kako banalno bilo – makar na nivou proslave dočeka košarkaša), jer bi svako nereagovanje na buđenje nacionalne svesti bilo shvaćeno kao propust i prilika
da se nešto slično ponovi i nastavi replicirati u daleko većem i (po okupatora i njegove sluge) daleko opasnijem obliku.

Jer ako bi Srbi, ne daj Bože, čuj mene Hile, povratili u potpunosti samopoštovanje i nacionalno samopouzdanje, propale bi milijarde dolara uložene u restruktuiranje našeg genetskog koda i prilagođavanja na potlačeni položaj i ulogu globalističke, beslovesne i konzumerističke marve koja je namenjena kako nama, tako i čitavom svetu. I ozbiljno bi se dovelo u pitanje uloga i funkcija medija poput Nove S i (d)novinara poput Obućine.

Da ne kažem, možda i nažalost ne bi mogli više ovako otvoreno, javno i jadno da vređaju većinu građa Srbije i da svoju opsesivnu (samo)mržnju prema srpskom narodu više maskiraju kao borbu protiv vlasti i borbu za lepšu i bolju Srbiju, već bi svi uvideli pravu prirodu njihovog posla; da služe kao obični megafoni okupacije, civilne ispostave zapadnih centara moći i privilegovana kasta dobrovoljnih evroatlantskih janjičara.

Pročitajte još  Grujičić: Crnoj hronici je mesto na poslednjim stranicama medija

Ali, postoji jedan problem. Sa bajonetima se može sve, ali se na njima ne može sedeti, kako je Napoleona savetovao Taljeran.

Šta će i kuda će sve Nove S i sve Obućine iz našeg sokaka kada jednom dođe kraj angloameričkoj prevlasti nad ovim prostorima i usledi njihovo povlače?

Koliki će biti vremenski razmak od gašenja Bondstila do gašenja Nove S?

A šta će onda “naši” kompradori? I kuda?

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare