METAK TE ČEKA MLAĐO, NEMA VIŠE RAZLOGA DA ODLAŽEMO: Štite li tužioci Stamenković i Stajkovac Dobricu Ristića? Ili je policija nesposobna? Ili je Đorđević na spisku za odstrel?

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Printscreen, Mitar Mitrović/RAS Srbija

Posle tragedija koje su zadesile početkom maja Srbiju, pomislilo se da će se celokupno društvo, a naročito mediji osvestiti, da će se tužilaštvo i policija prenuti iz tihovanja i netalasanja, i da će početi da rade svoj posao reagovanjem na svaku moguću pretnju i naznaku nasilja, ne strepeći kako će na to da reaguje režim Aleksandra Vučića.

U prvim danima posle nezapamćene tragedije, oglašavali su se i policija i tužilaštvo izjavama da će se maksimalno posvetiti borbi protiv nasilja, te da će svaka, pa i najmanja pretnja biti sankcionisana.

Šef Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković izjavio je da će i najmanje preteća poruka na društvenim mrežama biti proverena do kraja, a to uključuje utvrđivanje lokacije emitovanja, pretres i hapšenje.

Branko Stamenković, Foto: Medija centar

Stamenković je zapretio i da osobama koje postavljaju preteće poruke preti višegodišnja kazna zatvora, a za najteže oblike je zaprećena od dve do 12 godina.

Nije Stanković precizirao da li to važi samo za pretnje upućene režimskim poslušnicima i javnim ličnostima iz poželjne “opozicije”, ili važi za sve.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević je dokaz da ipak policija i tužilaštvo nisu tu da štite svakog građanina Srbije, već samo one koji su podobni režimu ili stranim zapadnim ambasadama. Đorđević je dakle, kao nepodoban i nezavisan od Kristofera Hila, Edvarda Fegusona i Anke Konrad, slobodan za odstrel.

Već mesecima na društvenim mrežama se skoro svakodnevno Đorđeviću upućuju jezive pretnje. Najaktivniji je izvesni Dobrica Ristić, za koga se lako može pretragom utvrditi da je iz Kovačevca kod Mladenovca, da je zaposlen u javnom preduzeći Železnice Srbije i da podržava i grčevito brani lik i delo Aleksandra Vučića.

O njegovim pretnjama je pisano u tekstovima “Đorđeviću upućene jezive pretnje: Završićeš u jendeku!” , “Mlađi Đorđeviću ponovo upućene pretnje: Ako preživiš…”, “Đorđeviću se i dalje svakodnevno preti: Kad se vraćaš iz Rusije? Metak te čeka!”, podnete su prijave Višem javnom tužilaštvu još pre više od tri meseca i nikakve reakcije ni do dana danas nema.

A Dobrica Ristić nastavlja sa užasnim i otvorenim pretnjama.

Đorđevićev advokat Đorđe Šekularac je još 28. februara podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu- Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, tužiocu Mirjani Stajkovac, prva dopuna sa urgencijom je podneta 13. marta, druga dopuna sa urgencijom 23. marta i jedini odgovor iz Tužilaštva je da je predmet prosleđen MUP-u kako bi se utvrdilo ko je “lice” Dobrica Ristić(?!).

Kovačevac je na samo tridesetak kilometara od Beograda, nama je trebalo manje od 5 minuta pretragom na Fejsbuku da vidimo ko je i odakle je “lice”, pa se postavljaju logična pitanja da li je naša policija toliko nesposobna ili je Dobrica Ristić zaštićen i ohrabren da preti, a opravdano strahujemo i ne samo da preti.

Dobrica Ristić, Foto: Facebook

Đorđević nije miljenik ni režimskih, ni “Šolakovih nezavisnih” medija (što kaže naš narod, “kvari im igranku”) pa se o pretnjama ne izveštava.  Đorđević se ne liže se sa nevladinim organizacijama, nije nacionalna ni seksualno netradicionalna  manjina, pa nećete čuti zapomaganje i graktanje NVO, niti histerične podrške upućene sa N1, Nove, Danasa i sličnih,niti zahteve državi da reaguje. Po svemu sudeći, neće biti ni reakcije tužioca Mirjane Stajkovac i njenog nadređenog Branka Stamenkovića. Što da ih eventualna zaštita života jednog opozicionara zaustavi u napredovanju.

Đorđević je Srbin i pravoslavac, na njega je sezona lova uvek otvorena.

U nastavku pročitajte neke od pretnji, pa sami prosudite u kakvom društvu živimo i kakvi su nam oni koji bi trebalo da nas štite.

Miša Milovanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare