Mlađan Đorđević: Današnje nasilje pokazuje da se Vučić neće rušiti na izborima

Izvor:
Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje, Printscreen/Twitter

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević najoštrije je osudio nasilje nad demonstrantima koji su danas u više gradova Srbije protestovali protiv izmena Zakona o eksproprijaciji i otvaranja rudnika Rio Tinto. Đorđević je istakao da taj pokret zahteva da svi uhapšeni građani odmah budu pušteni na slobodu i da se nađu odgovorni za nasilje.

„Srpska narko stranka angažovala je opet batinaše i kriminalce da biju građane, a policija je stavljena pod političku kontrolu i brani vlast umesto da štiti zakon i narod“, istakao je Đorđević.

On je podsetio da je i Slobodan Milošević pred svoj pad počeo da šalje batinaše na narod.

„Ovoga će biti sve više, jer je narodu sve jasnije da je na vlasti mafija koja je prodala i zemljište i njive i Kosovo i vodu i reke i slobodu Srbije“, kaže lider Oslobođenja.

„Ovo nije podela na vlast i opoziciju, ili na patriote i prozapadnjake, već na obične ljude i mafiju“, dodaje on.

Prema njegovim rečima, današnji događaji pokazuju da vlast neće pasti na izborima i da je izlišno izlaziti na izbore koje organizuje SNS.

„Svi koji izlaze na izbore i veruju u Vučićeve garancije su politički naivci. Vučić će potpisati bilo šta, a onda će opet na vas poslati batinaše i bagere“, objašnjava Đorđević.

On je podsetio da je pokret Oslobođenje još ranije pozvao na građansku neposlušnost „kao jedini oblik pobede nad ovom vlašću“.

„Mafija se neće rušiti na izborima, iz prostog razloga što mafija nikada neće organizovati izbore koje može da izgubi. Izlazak na glasanje je samo davanje legitimiteta njima i ravno je političkom samoubistvu“, ističe predsednik pokreta Oslobođenje.

Đorđević se sa delegacijom pokreta Oslobođenje trenutno nalazi u Moskvi, odakle je već ponudio plan za rušenje aktuelne vlasti koji bi uključio „građansku neposlušnost usmerenu na ostavku Aleksandra Vučića kao vrha kriminalne piramide“.

„To mora da bude cilj i jedini zahtev svakog protesta. Vučić je organizator kriminala i nasilja i glavni izvor nestabilnosti u Srbiji. Da bi Srbija prodisala, on mora da ode“, zaključuje Mlađan Đorđević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare