Mlađan Đorđević prozvao Vučića: ISPUNI PRETNjU I POŠALjI VOJSKU

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kritikovao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom najnovije krize na severu Kosova i Metohije. Đorđević je Vučića podsetio da je „pre samo dve nedelje“ u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink javno obećao da će poslati vojsku na Kosovo i Metohiju da zaštiti Srbe, ukoliko dođe do novog nasilja.

„Prozivam direktno Aleksandra Vučića, juče je ROSU ceo dan pucao na Srbe. Šta treba da se desi da bi ova vlast reagovala i ispunila sopstvene najave?“ upitao je Đorđević.

On je dodao da je svakome jasno da Vučićeve „prazne reči“ nemaju nikakvu težinu.

„On je veliki i snažan samo u svojim tabloidnim emisijama. U njima preti, zvecka oružjem, priča lovačke priče o tome kako se u mladosti tukao po tribinama, kako je sretao hrvatske huligane po Italiji itd. A u stvarnosti, uvek podvije rep“, kaže lider Oslobođenja.

Đorđević je jučerašnji nastup Vučića u Raškoj nazvao „patetičnim“.

„Dok on vodi svoje tabloidne ratove, Srbi na Kosovu i Metohiji su gurnuti u pravi rat, zahvaljujući SNS politici popuštanja. Dali su sve Albancima, sada ostaje samo goli život Srba“, dodaje Đorđević.

On je podsetio da je upravo Vučićeva vlada 2016. godine rasformirala civilnu zaštitu Srbije na Kosovu i da od tada Srbe u pokrajini „nema ko da štiti“.

Predsednik pokreta Oslobođenje smatra da bi državnički potez bilo zvanično zatražiti povratak 999 pripadnika bezbednosnih snaga Srbije na Kosovo i Metohiju, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

„Na to Srbija svakako ima pravo. Te jedinice se prema Rezoluciji mogu rasporediti na spoljne granice, kao i na mesta gde žive Srbi i gde je srpska kulturna baština“, objašnjava Đorđević.

„To bi bio pravi pokazatelj ozbiljnosti Srbije, ali znamo da to Vučić nikada neće učiniti, jer je marioneta i kukavica“, dodaje on.

Đorđević je ponovio da zbog svega ovoga pokret Oslobođenje „još jednom zahteva neopozivu ostavku Aleksandra Vučića na sve uzurpirane državne funkcije“.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar