Najsraminje ličnosti na javnoj sceni Mina Zirojević i Marijana Đukić Mijatović UREĐUJU PROSVETU I NAUKU

Izvor:
Politički.rs

SNS PSIHO MINA ZIROJEVIĆ U SAVEZNIŠTVU SA  MARIJANOM ĐUKIĆ MIJATOVIĆ UREĐUJU PROSVETU I NAUKU

Jedna od najnotornijih i najsramnijih ličnosti na javnoj sceni u terminalnoj fazi SNS režima je Mina Zirojević, o kojoj smo već više puta pisali, osoba kriminalne prošlosti, nasilnica i nova antiamerička SNS glasnogovornica.

Pošto je režim potrošio Kebare i slične govornike, pojavila se Mina Zirojević, koju na volšeban način direktor Instituta za uporedno pravo Vladan Čolović drži u radnom odnosu, a koju podržava državna sekretarka ministarstva prosvete Marijana Đukić Mijatović.

Zli glasovi u SNS kažu za Marijanu Đukić Mijatović da je “druga Dijana Hrkalović” u SNS, pa se pitamo da li je to istina.

Mina Zirojević i Marijana Đukić su slični “kadrovi”. Obe su radile na privatnom “Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe” u okviru privatne Privredne akademije u Novom sadu, na kome su na takođe volšeban način “masterirali” i “doktorirali” brojni pripadnici SNS.

 

Još jedna SNS državna sekretarka koja će postati medijska zvezda:
Marijana Đukić Mijatović

Đukić je čak i sama “doktorirala” na ovom  sumnjivom fakultetu, a nakon toga je kao bliska saradnica Miloša Vučevića, SNS gradonačelnika Novog Sada i jednog od najbližih Vučićevih saradnika, učestvovala u dodeli sredstava iz budžeta preko administracije Novog Sada.

Đukićeva je danas jedna od najuticajnijih ličnosti u SNS strukturi, a svoj uticaj vrši “iz senke”, nastojeći da se prikrije od tranzicione pravde i od utvrđivanja odgovornosti.

Upravo je Đukićeva Zirojevićku progurala kao predstavnika Vlade u Savet Univerziteta u Beogradu, i to nakon što je zbog protesta svetsksih intelektualaca sramno smenjena iz Upravnog odbora Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, gde je takođe bila “na mufte” postavljena.

Potom je Đukićeva Zirojeviću postavila i u Upravni odbor Fonda za nauku, u kome sada i Zirojevićka odlučuje ko će dobiti projekte a ko ne, i kako će se novac raspoređivati, čime crpi moć uprkos činjenici da je jedna od najnekompetentnijih i najosramoćenijih ličnosti uopšte u bilo kom telu Ministarstva prosvete.

SNS psiho Mina Zirojević tako je u monstruoznom savezništvu sa Đukićkom, sve po blagoslovu  Vučića i Vučevića. Tu stvari ne staju. Preko Đukićeve i Gorana Vesića Zirojevićka je takođe na skandalozan način postavljena i u Upravni odbor škole “Dr Vladislav Ribnikar”, iako su joj policija i krivični sud zabranjivali pristup sopstvenom detetu zbog nasilja, i iako se protiv nje vodi krivični postupak za nasilje u porodici. Za Đukićku i za SNS sud i kriminal nisu argumenti, niti išta znače, jer oni kontrolišu i sud.

Opozicija je odlično upoznata sa Marijanom Đukić Mijatović i neće je zaboraviti posle sloma režima. Isto se odnosi i na Stejt Department. Ovaj režim upravlja različitim resorima preko problematičnih “državnih sekretarki”, a jedan takav skandal smo upravo i videli u vezi sa jednim ministarstvom sile i njegovom državnom sekretarkom.

Đukić Mijatović narušava najosnovniji integritet visokog obrazovanja i nauke tako što postavlja Minu Zirojević u ključna tela, jer je reč o psihotičnoj ženi koja se pojavljuje na sumnjivim televizijskim kanalima i predviđa “propast sveta”, zajedno sa apokaliptičnim astrolozima.

Dovoljno je pogledati pojavu Mine Zirojević na medijima na kojima, na primer, dovodi u pitanje Bosnu i Hercegovinu i izjašnjava se, sa “hermetičnim astrologom” o ulozi Amerike u propasti sveta, da svakome bude jasno da se radi o SNS psihu koja je bi smela predstavljati ni jednu pristojnu organizaciju, a kamoli biti u ključnim naučnim telima i zaposlena u nauci i prosveti.

Mina Zirojević

Umesto da ovu osobu, posle pisma Noama Čomskog i Frensisa Fukujame, zajedno sa više desetina najpoznatijih svetskih intelektualaca, odstrani ne samo iz Upravnog odbora Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, gde je došla da bi ugnjetavala bivšeg supruga i njegov kolektiv, nego i iz svih drugih tela u kojima može da sramoti nauku i univerzitet, Đukić Mijatović Minu Zirojević postavlja u Savet Univerziteta u Beogradu i u Fond za nauku.

Mina Zirojević, Foto: Printscreen YouTube

Na ovaj način Đukić Mijatović od nauke pravi novi izvor međunarodne sramote i domaćih skandala za Aleksandra Vučića i SNS.

Tako Mina Zirojević na “Pinku” izjavljuje da “Amerikance ne interesuje istorija, njima istorija počinje sada”.

Potom Zirojevićka, takođe na Pinku, braneći Vučića, napada profesora Pravnog fakulteta Vladimira Vuletića, navodeći da on “nije dostojon pozicije kojom rukovodi”, jer kritikuje Aleksandra Vučića. Zirojevićka i svojim jezikom pokazuje da je potpuno nepismena, jer se “pozicijom ne rukovodi”, ali njena psihoza je ne sprečava da sa novom Dijanom urušava i ono što je preostalo od pristojnosti i prosvete i nauke u Srbiji.

Osim uvreda na račun profesora Vladimira Vuletića i crtanja mete na njegovom čelu, jer izjavljuje da “se o njemu svašta znalo” i “da ga neko tu drži”, čime se Zirojevićka pridružuje progonu profesora Vuletića od strane SNS režima, i uvreda na račun SAD, koje rasistički vređa, Zirojevićka brani SNS politiku i protiv Crne Gore, pa tako gostuje kod Sarape na Pinku mešajući se u odnose u Crnoj Gori, o čemu ne zna apsolutno ništa.

SNS psiho Mina Zirojević, očigledno u bolesnom stanju, što se vidi po njenoj pojavi, takođe napada i SAD i Kosovo, objašnjavajući da SAD, navodno, pokušavaju da podrže Kosovo “što im očigledno ne ide”, valjda zbog genijalne politike Aleksandra Vučića, i to u Pink emisiji “Kod Svetlane i Žike”. Dovoljno je pogledati fotografiju da sve bude jasno.

Mina Zirojević, Foto: Printscreen YouTube

Ovo je osoba koju Marijana Đukić Mijaltović postavlja u Savet Univerziteta i u Upravni odbor Fonda za nauku, osoba koju Goran Vesić postavlja u Upravni odbor beogradske osnovne škole, i osoba koju Vladan Čolović, direktor Instituta za uporedno pravo, drži u radnom odnosu u Institutu.

Studentski savez Srbije

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar