Nesta para, nesta i drugara: Bora Novaković tvrdi da je Aleksić bolje rešenje od Vuka Jeremića

Izvor:
Danas, Politički.rs

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Borislav Novaković izjavio je danas da ta stranka, ako na njenom čelu bude Miroslav Aleksić, može da očekuje nemerljivo bolje rezultate.

Foto: N1/Printscreen

Novaković je za N1 rekao da je Miroslav Aleksić „bolje rešenje od Vuka Jeremića“ i ukoliko bi se kandidovao imao bi njegovu apsolutnu podršku, prenosi Danas.

„Mislim da je Miroslav Aleksić prošao i kroz institucionalnu i kroz vaninstitucionalnu politiku i da u ovom trenutku može da pruži više. Ako on bude na čelu Narodne stranke onda stranka može očekivati nemerljivo bolji rezultat nego sada“, rekao je Novaković.

Foto: Printscreen/ N1

On smatra da je Jeremić „kompentetan i obrazovan političar“, ali da su okolnosti u zadnje dve godine više izdigle Aleksića.

Aleksić je kroz parlament i kroz borbu opozicije i proteste stasao u jednog od najprepoznatljivijih političara u parlamentu, kao i u jednog od najprepoznatljivijih i najuticajnijih političara u celoj opoziciji, kazao je Novaković.

Prema njegovim rečima, Aleksić u ovom trenutku ima veći kapacitet da vodi Narodnu stranku i ukoliko je bude vodio može da se očekuje znatno bolji rezultat od onog koji bi sada prokižnjila.

On je najavio skupštinu Narodne stranke za 22. oktobar, na kojoj će se pored novog predsednika birati i novi organi.

Printscreen

Borislava Novakovića su građani Srbije do nedavno znali po glasanju za Zakon o radu iz Soluna, kao i po povremenim hapšenjima zbog privrednih i drugih malverzacija, dok je Miki Aleksić bio javnosti manje poznati lokalni političar, sve dok ih Vuk Jeremić nije uzdigao i izbacio u prvi plan.

“Nesta para, nesta i drugara”

I kao što je to red u srpskoj politici, čim se ukazala prilika, zaboli su nož u leđa svom šefu Vuku Jeremiću, kome baš nešto i ne ide poslednjih dana zbog pitanja koja se postavljaju u američkom Kongresu, a i kako mnogi tvrde, više nije u mogućnosti da lično finansira stranku, kao što je to činio do sada. Ovo poslednje je po mnogima glavni motiv nezadovoljstva dobrog dela stranačkih aktivista, kao i Mikija, Bore i nekolicine drugih narodnih poslanika koji su prinuđeni da sad od svojih plata izdvajaju za funkcionisanje stranke. Pa kad već moraju svoje pare da daju za stranku, a kod Jeremića presušilo, onda im više nije ni potreban.

Naš narod za ovakve stvari kaže “rani kuče da te ujede”, a Vuk Jeremić bi trebalo da se zapita kako vodi i da li on vodi stranku ili Marinika Tepić, treba li mu stranka, koga ima u stranci i zbog čega su tu, kao i da se odluči da li je spreman da pliva u srpskoj političkoj kaljuzi ili je mentalno još u Njujorku i predsedava u u belim rukavicama Ujedinjenim nacijama.

Ništa nije naučio iz promašaja sa Zdravkom Ponošem.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nemanja
Nemanja
1 godina pre

aleksić je kul lik