Neuspešni saradnik UDBE i Latinkin mezimac Veljanovski ruši Mlađana Đorđevića

Neuspešni saradnik UDBE i Latinkin mezimac Veljanovski ruši Mlađana Đorđevića
Printscreen

Neuspešni saradnik UDBE i Latinkin mezimac Veljanovski ruši Mlađana Đorđevića

Kao neuspeli ali odani saradnik Službe, nekadašnji profesor nečega Rade Veljanovski, samoinicijativno i ničim izazvan krenuo je sa napadima na predsednika pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića.

Radetu penzionisanom Veljanovskom je zasmetalo Đorđevićevo beskompromisno zalaganje za opstanak Kosova i Metohije u granicama Srbije, podsećanje Srba na slavnu istoriju, slavne pretke i potrebu da ih ne obrukamo, i ono što je najviše zabolelo tužnog i nesrećnog penzionera je Đorđevićevo raskrinkavanje Aleksandra Vučića kao izdajnika i poziv da se ne izađe i ne dozvoli održavanje predstojećih izbora, ako ti izbori ne budu slobodni.

Zato se Veljanovski oglasio staračkim, ispraznim i zajedljivim kukanjem u listu Danas, iako to od njega niko nije tražio, ni Vučić ni Služba.

Služba je digla ruke od njega, jer sve što je do sad radio vezano za politiku, radio je pogrešno, kilavo i neuspešno.

Jedino je za vreme komunista, kao novinar u državnim medijima, vrlo kvalitetno špijunirao kolege i dostavljao Službi što tačne, što izmišljene podatke. Tad mu mašta nije falila, te su mnogi novinari, ni krivi ni dužni, na osnovu Radetovih izmišljenih dojava, ostajali bez posla i hleba, dok je Rade gradio karijeru a od kolega, koji su bežali glavom bez obzira kad ga vide, dobio nadimak Žvaljanovski.

Pojavom višestranačja, Rade se nudio raznim službama domaćim i stranim i muvao gde god je mogao i gde god su ga prihvatali, mada su ga retko prihvatali. Na kraju je završio pod okriljem i zaštitom crvene drugosrbijanke Latinke Perović. Baka Latinka je tada, još u punoj snazi blentavog Radeta, uguravala i na univerzitet kao profesora i na Radio Beograd kao direktora i gurala u građanske stranke, kako bi nesrećnik uradio nešto od života. Nigde nije Rade mogao da postigne značajniji uspeh, pa čak ni kao Službin saradnik – ni jedan domaći zadatak nije odradio kako treba.

Nije mogao da najuri Sašu Jankovića iz Pokreta slobodnih građana dok ovaj sam nije otišao, nije mogao glumca Sergeja da otera iz PSG i nametne svog mezimca Olenika – blesavi glumac postade predsednik.

Poslednji zadatak koji je odradio za službu je da sa mezimčetom Olenikom napravi neku koaliciju i izađe na izbore, kako bi dao legitimitet Aleksandru Vučiću a i građanske glasove preotme zabludelom glumcu Trifunoviću starijem. Po završetku izbora, Služba pod upravom Vučića  ga je odbacila kao ispušenu muštiklu, i penzioner Rade, u beznađu penzionerskih čamotnih dana rešava da opet proba da se umilostivi Aleksandru i naprednjacima, i da da do znanja čija god bila Službi da joj stoji na raspolaganju.

Rade od Latinke mali Veljanovski bira Mlađana Đorđevića kao metu na koju će da se ostrvi.

Zna matori lisac da je Đorđević jedina realna opasnost za Vučićev režim. Nada se Rade da će zbog toga ponovo pogledati Aleksandar Vučić i na njega nesrećnoga sa sve pratiocem Olenikom, i da će mu dati priliku da oseti malo vrelinu i uzbuđenja koje pruža bavljenje politikom, kad već druge vreline u društvu Latinke i Olenika ne može da oseti. Voli rade kamere, mikrofone, publiku, voli da se misli da je pametan, da se slika, da bude pitan… voli, a toga sve manje ima, skoro da i nema, te ako ovo čita Aleksandar Vučić, nek se zauzme za ocvalog Žvaljanovskog i ulepša mu hladne i dosadne penzionerske dane, možda mu uskoro, ako ne Radetove, onda usluge Olenika advokata Aleksandra budu trebale.

I za kraj, kako bi vas podsetili na jednu od vragolija Veljanovskog, prenosimo tekst sa portala Obaveštajac, o tome kako je Rade pokušao da spreči izbor Sergeja Trifunovića za predsednika PSG. Portal su nedugo posle tog teksta  nečiji hakeri neprestano obarali pa je ugašen ali je tekst srećom sačuvan na drugim sajtovima.

U toku je puč u PSG: Veljanovski ruši Sergeja

Neuspešni saradnik UDBE i Latinkin mezimac Veljanovski ruši Mlađana Đorđevića
Printscreen

Ko se u subotu zatekao na sednici Predsedništva Pokreta slobodnih građana, pomislio bi da se nalazi, u najmanju ruku, na skupu nekog od mnogobrojnih četničko-patriotskih skupina.

Naime, sve je bilo tu, urlanje, pretnje, ucenjivanje, psovanje, hvatanje za kragne… samo su još noževi i masna gibanica falili, piše portal Obaveštajac.

Predstava se, na iznenađenje mnogih, odigravala po scenariju i u režiji profesora Radeta Veljanovskog, “biznismena” i saborca Čede Jovanovića Zorana Vuletića, i Snežane Tasov, a za kraj predstave je planirano da se odigra likvidacija glavnog lika, Sergeja Trifunovića i odbacivanje njegove kandidature za predsednika Pokreta slobodnih građana.

Stari oprobani komunista i večiti saradnik raznoraznih službi, prof. Rade Veljanovski spremao je već duže vreme svog pulena advokata Aleksandra Olenika da zameni, sad već bivšeg predsednika PSG Sašu Jankovića.

U međuvremenu se svim silama trudio da svojim savetima Saši Jankoviću nanese što veću političku štetu, i da ga preko svojih kanala u raznim medijima ponizi, iskalja i vremenom otera iz PSG. To se desilo ranije nego što je očekivao, jer Janković više nije imao stomak za spletke koje je Veljanovski sa društvom pravio od osnivanja pokreta, a i ranije

Po odlasku Jankovića, Veljanovski je odmah izbacio u prvi plan svog kandidata za predsednika Aleksandra Olenika, koji je kao bezlična osoba idealan za oblikovanje od strane starog lisca Veljanovskog.

Inače Olenik je javnosti poznat samo kao ljubimac Nataše Kandić i pravni zastupnik njenog Fonda za humanitarno pravo, i kao pravni zastupnik Gej strejt alijanse, pa je kao takav bio zgodan za raznorazna ucenjivanja, ako bi to bilo potrebno.

Celu tu kombinaciju pokvario je Sergej Trifunović svojom kandidaturom za predsednika. 

Onda je krenula panika i panični odgovor na to jer Olenik, pored u narodu omiljenog Trifunovića, nema nikakve šanse da pobedi.

Panična reakcije je kulminirala na sednici Predsedništva u subotu 19. januara kad su Veljanovski, Vuletić i Tasov pokušali da neregularno i mimo statuta smene poverenike koji im ne odgovaraju, i koji su većinom na strani Sergeja Trifunovića, te da postave svoje poslušnike i poltrone kako bi Olenika postavili za predsednika. Inače, PSG predsednika bira glasovima poverenika i osnivača.

Pokušaj je propao jer su poverenici i osnivači prisutni na sednici, kojima je dosta uništavanja PSG od strane Veljanovskog i koji su u većini, oštro napali i Veljanovskog i njegovu kamarilu, tako da umalo nije došlo do fizičkog incidenta da nije prihvaćena kandidatura Trifunovića i da Veljanovski sa svojima nije glavom bez obzira napustio salu u kojoj se odvijala sednica.

Velikom brzinom se vest proširila među poverenicima i osnivačima koji nisu bili prisutni i koji zgađeni postupcima Veljanovskog i kompanije već duže nisu aktivni u pokretu. Oni listom najavljuju dolazak 26. januara kad će se birati predsednik, tako da je pobeda i Sergeja Trifunovića a samim tim i pobeda i Pokreta slobodnih građana skoro izvesna.

I sad u ovaj tekst moramo na kratko da ubacimo priču o 600.000 evra koje je još letos Aleksandar Vučić izdvojio za “kupovinu” Demokratske stranke Srbije. Preko koga i kako je to pokušao da uradi, Obaveštajac će pisati u narednim danima, u svakom slučaju taj pokušaj nije uspeo, a novac je ostao nepotrošen. Novac stoji i čeka da se uloži u kupovinu ili razbijanje nekog pokreta, stranke ili pojedinca. 

Toliko o tome, sad nastavljamo o Veljanovskom.

Pošto je jasno da njegov pulen ne može da postane predsednik PSG, Rade Veljanovski u najveće lobira da se za članove Predsedništva izaberu njemu odani ljudi. U PSG je Predsedništvo najbitniji organ i odluke donosi konsenzusom. Za izbor dva a moguće i četiri člana predsedništva PSG kandidati su Petar Miletić, Biljana Stojković, Snežana Tasov, Ivan Milanović, Lidija Martinović, Bojan Bondžić i Miloš Marković. O tome ko su od njih kadrovi Radeta Veljanovskog Obaveštajac će pisati možda već sutra.

U svakom slučaju podvala Aleksandra Vučića, Radeta Veljanovskog, “službe” i raznoraznih neprijatelja građana Srbije nije uspela i Trifunović će biti izabran za predsednika, a od njega zavisi hoće li PSG zauzeti visoko mesto na političkom nebu Srbije, kako i zaslužuje.

Zato su jako bitni i prvi koraci koje bude činio kao predsednik.

A 600.000 evra još stoje i čekaju da budu potrošeni…

Izvor: Obaveštajac, Balkanska, Politički.rs/ Miša Milovanović

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar