Novi policijsko-sindikalni savez pozvao Gašića i Milića da podnesu ostavke, a Vučića da ih više ne štiti

Izvor:
Politički.rs

Novi policijsko-sindikalni savez pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i načelnika beogradske policije Veselina Milića da podnesu ostavke posle dva masovna ubistva u Beogradu i Mladenovcu u kojima je stradalo 17 a ranjeno više od 20 osoba.

Saopštenje prenosimo u celosti

Beograd, 05. maj 2023.godine. Povodom nemilih dešavanja u prethodna samo dva dana gde posle nezapamćenih zločina imamo na desetine mtvih mladih ljudi, više je no očigledno da je zakazao bezbednosni sistem koji ne radeći u funkciji građana nije obavio zadatak za koji je zadužen, zahtevamo HITNU ostavku ministra policije Bratislava Gašića i načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića.

Gospodine Gašiću, samo za Vaša 193 dana koliko ste na mesto ministra, rezultat Vašeg „kvalitetnog“ rada je još žešće i jače urušavanje policije kao najbitnijeg stuba bezbednosti građana koju su započeli Vaši prethodnici Stefanović i Vulin a ishod te vaše borbe je nekoliko samoubistava policajaca, progon i diktatuta nad časnim i poštenim policajcima a kao krvavi vrh svega je samo u dva dana tragedija koju Srbija ne pamti, ubistvo desetine mladih života.

Gospodine Gašiću, gde su Vam saradnici koje ste dovei iz BIA u MUP i to na veoma osetljiva mesta? Da li ste ih doveli da sprovedete diktaturu nad policajcima koji žele da profesionalno obavljaju svoj posao ili ste ih doveli da unapredite i podignete na viši nivo rad policije a sve u interesu građana?

Molimo Vas gospodine Gašiću da sledeći put kada koristite reč „terorizam“ obavezno koristite i rečenicu „vlast sprovodi terorizam nad poštenim policajcima a posledica tog političkog terora je stvaranje terorista koji izvode terorističke akte“

Gospodine Vučiću, zar Vam nije dosta pružanja podrške Gašiću i Miliću dok ispod njihovog rada ostaju krvavi potpisi? Vreme je da ih pustite da institucije rade svoj posao i iste procesuiraju, tako najveće dobro činite narodu Srbije.

Pročitajte još  Vučić: Opozicija nikada neće pobediti, sam ću da se sklonim

Nije danas vreme za ostavke, vreme je bilo odavno pre ali sada konačno neko mora da pokaže moralnu odgovornost i podnese ostavku a institucije da rade svoj posao i procesuiraju iste.

GODINE ĆUTANJA DOVELE SU NAS DO MINUTA ĆUTANJA…

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare