Oslobođenje: Ponovo likvidacije osoba pod merama, kao devedesetih

Oslobođenje: Ponovo likvidacije osoba pod merama, kao devedesetih

Pokret Oslobođenje upozorio je danas da Aleksandar Vučić u poslednjim medijskim nastupima „pokušava zataškati veze između SNS i Belivukovog klana koje su isplivale u javnost“, kao i da odgovornost za sva nedela „pokušava da pripiše nižim ešalonima MUP-a“.

„Vučić se očigledno preigrao i sada je shvatio da je narod ljut i nezadovoljan jer su na videlo izašle brojne veze funkcionera SNS i sveta organizovanog kriminala, pa sada želi da kontroliše štetu“, ocenio je Milan Dumanović, predsednik Saveta za borbu protiv kriminala, formiranog nedavno u okviru ovog pokreta.

Foto: Pokret Oslobođenje

On je podsetio da je Vučić u sinoćnjem gostovanju na javnom servisu obelodanio da su likvidirane tri osobe koje su bile pod merama bezbednosnih službi, od kojih je jedan poznati beogradski advokat.

„Kako je moguće da se to desi osobama koje su praćene? Ko ih je pratio, koja odeljenja su u pitanju? U interesu javnosti je da se sazna ko je naredio mere i ko je povukao pratnju, kao i da li je bilo propusta na dan kada su ubijeni“, ističe Dumanović.

Iz pokreta Oslobođenje su najavili da će njihovi advokati zatražiti javni pristup tim informacijama putem raspoloživih pravnih kanala.

„Podsetiću da ovo nije prvi put da se u Srbiji likvidiraju osobe koje su pod merama. Može se povući paralela sa sličnom situacijom prilikom likvidacije Slavka Ćuruvije, pa čak i prilikom atentata na Ibarskoj magistrali. I tada, kao i sada, isti ljudi su na vlasti u Srbiji“, kaže Milan Dumanović.

On je podsetio da su počinioci ovih zločina iz devedesetih dobili višedecenijske zatvorske kazne.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar