Oslobođenje: Postupak protiv Dumanovića i Trbovića NEUSTAVAN i POLITIČKI MONTIRAN

Izvor:
Politički.rs

Pokret Oslobođenje saopštio je posle današnjeg ročišta u postupku protiv bivših pripadnika Uprave kriminalističke policije Mladena Trbovića i Milana Dumanovića, koji je inače jedan od osnivača ovog pokreta, da je ceo postupak neustavan.

„Upravni sud je ranije ove godine doneo odluku o nesaglasnosti članova zakona o isključenju javnosti sa Ustavom Srbije, iako sudija u našem postupku insistira i dalje na tim članovima“, izjavio je tim povodom Dumanović.

On smatra da je to još jedan dokaz da je postupak od početka „politički montiran“.

„Svima je jasno da se protiv nas vodi politička hajka, mimo zakona i Ustava Srbije. To se čini da bi se poslala poruka svim poštenim policajcima, šta će im se desiti ako ne postupaju kao što naredi Vučić i njegovi korumpirani nameštenici u policiji i drugim službama“, ističe on.

Dumanović je dodao da očekuje da postupak bude odbačen i da on i Trbović nakon četiri godine budu vraćeni na posao.

Podsetimo, dvojici bivših pripadnika UKP se sudi u tzv. „slučaju Potočari“, nakon što su zatražili status uzbunjivača, pokušavši da upozore javnost na zloupotrebe u policiji, naročito prilikom posete Aleksandra Vučića Srebrenici 2015. godine. Oni su tada podneli i krivične prijave za zloupotrebe službenog položaja protiv više funkcionera MUP-a, uključujući i Dijanu Hrkalović.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar