OSLOBOĐENJE: REFERENDUM NELEGITIMAN, PONIŠTITI IZMENE USTAVA

Izvor:
Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević komentarisao je rezultate jučerašnjeg referenduma o ustavnim promenama, navodeći da se radi o „još jednom nameštenom procesu“, koji je, prema njegovim rečima, samo prividno dobio legitimitet učešćem određenih opozicionih partija i pokreta.

„Vučić je na kraju dobio ono što je želeo i što su mu zapadni sponzori naredili, a to je izmena ustava u jednoj potpuno nedemokratskoj atmosferi i medijskom mraku“, ističe Đorđević.

 Mlađan Đorđević, Foto: Pokret Oslobođenje

On je istakao da ceo proces „smatra nameštenim“, a da izmene najvišeg zakonskog akta u državi ne mogu da se donose u tajnosti.

„Ustav ne može da menja jednopartijska skupština, dok mediji ne izveštavaju o predlogu izmena, a rezultat se postiže krađom glasova ili ucenom i podmićivanjem glasača“, kaže lider Oslobođenja.

On je dodao da pokret koji predvodi nije želeo da učestvuje u tom procesu, istakavši da su članovi i simpatizeri umesto toga, juče u Beogradu učestvovali na šetnji povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.

Prema njegovim rečima, niko ko se smatra opozicijom ne bi trebalo da učestvuje ni na referendumu, ni na aprilskim izborima.

„Postalo je očigledno da režim Aleksandra Vučića razume samo građansku neposlušnost, samo ulicu i samo blokade. Sve ostalo mogu da nameste u svoju korist jer imaju zloupotrebljavaju institucije“, objašnjava Đorđević.

Kako je podsetio, pokret Oslobođenje će zbog toga bojkotovati aprilske izbore na svim nivoima.

„Izlazak na izbore je, isto kao izlazak na jučerašnji referendum, samo davanje pristanka na nenormalnu situaciju u kojoj se Srbija nalazi, na neslobodu i nedemokratiju, kao i na Vučićeve mahinacije“, optužuje Mlađan Đorđević.

Iz pokreta Oslobođenje saopštili su da odbacuju rezultate jučerašnjeg referenduma koji smatraju nelegitimnim, te su saopštili da će „nakon pada režima“ ustavne promene biti poništene.

Takođe su upozorili vladu i parlament da se „ne igraju sa budućim referendumima o ustavnim promenama, naročito u pogledu Kosova i Metohije“, podsetivši da zahtev za brisanje preambule već ističu diplomatski predstavnici nekih zapadnih zemalja.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar