Otvoreno pismo kosovskom dinaru

Izvor:
Politički.rs

Dragi kosovski dinare, brate i prijatelju,

Mnogo je zemalja na svetu u kojima si ti zvanična valuta – u Bahreinu, Alžiru, Iraku, Kuvajtu, Jordanu, Libiji, Tunisu i Severnoj Makedoniji, ali si se ovih dana potpuno upokojio samo na jednom mestu, na svetoj srpskoj zemlji, poznatijoj kao Kosovo i Metohija, jer te je Kurti zabranio, a predsednik Vučić se danima pravi iznenađen. I bogami uvređen.

Toliko je iznenađen i uvređen da danima peva onu tužnu ljubavnu pesmu „Dva dinara druže“, od Bore Čorbe, posvećenu tebi, koja opisuje koliko je patio naš predsednik kada te je, dragi dinare, ukinuo drug Kurti.

Ta pesma posvećena tebi brate kosovski dinare glasi otprilike ovako:

Sedeo sam tako sam za našim stolom,
sve što iole vredi palo je u vodu,
opet me je Kurti napravio volom,
igrao sam samo epizodu, samo epizodu.

Htedoh da zaurlam, stčao sam dole,
nisam mog’o da izdržim duže,
socijalni slučaj,na vratima WC-a,
rekao je dva dinara, druže, dva dinara, druže.
Mala nužda jedan, a velika dva.
Pogledom ga sasekoh ko mačem.
Izvinite, molim vas, pitao sam ja,
kol’ko košta kad unutra plačem, kad unutra plačem?

Ta pesma opisuje koliko je tužan predsednik Vučić što su te ukinuli brate dinare, i hteo je čak da vrišti na novinare koji su ga pitali za to, ali je ipak otrčao u toalet u suterenu da se isplače kao čovek, gde mu je neki socijalni slučaj (mada takvih kod nas nema, svi su bogati) opet pomenuo tebe, pa predsednik još više počinje da plače i urla i pogledom saseca ko mačem.

Srpski Glasnik

0 0 glasovi