Perić: Golodomor – izmišljotina i istorijski falsifikat

Izvor:
Politički.rs

TZV. GLADOMOR ILI GOLODOMOR JE KONSTRUKT CIA, svojevremena američka podvala nacionalističkim Ukrajincima sračunata na izazivanje njihove mržnje prema zvaničnoj Moskvi, a kasnije prema Rusiji i Rusima. Američka podvala iz doba hladnog rata i danas živi, šire je svetom zapadni korporativni mediji, a za njima uspaljeni ukrajinski i drugi desničari, simpatizeri američkog imperijalizma i ukrajinskog neonacizma.

Piše Mile Perić, Foto: Privatna arhiva

”Gladomorni” konstrukt kaže da je planski, sa genocidnom namerom i odlukom sovjetskih vlasti izazvana masovna glad u Ukrajini – sa ciljem kako bi masovno umirali Ukrajinci. Glad je navodno izazvana samo u Ukrajini, jedino su Ukrajinci umirali i to čak 7 do 10 miliona Ukrajinaca.

Treba biti ozbiljno glup, nacionalistički paranoidan ili ostrašćen pa u gornju ludost poverovati.

Ali svaka masa, a pogotovo ona koja je ideološki, religiozno ili nacionalistički zaluđena, po pravilu i jeste glupa. Masa je stado, vođena je instinktima i emocijama, momentumom, a ne pameću. Masa ne razmišlja potez unapred i ne procenjuje alternative, stado ne traži plićak da bi prešlo preko reke već hrli za predvodnikom u duboku vodu, pa ko ispliva. Sa tom osobinom mase upravo računaju dezinformativni centri i njihovi stručnjaci za psihološke operacije i specijalni rat. A ”gladomor” je duže od pola veka stara psihološka operacija zasnovana na poluistini i oko nje konstruisanom falsifikatu.

Istorijske činjenice i arhivski statistički podaci kažu da je glad u trećoj deceniji XX veka zahvatila veliki deo SSSR, a ne samo Ukrajine, kažu i da su više od Ukrajinaca svojevremeno od gladi umirali stanovnici Kazahstana i Ruske SFSR, precizno, više od polovine svih umrlih od gladi činili su nacionalni Kazahstanci i Rusi, a po 20% stanovnici Ukrajine i Severnog Kavkaza.

Kažu još i da je u celom SSSR između 1926. i 1937. od gladi umrlo manje od 8 miliona ljudi – dok ukrajinski ekstremisti tvrde da je samo njih približno toliko umrlo, mada je i među umrlim Ukrajincima moralo biti blizu pola Rusa. O tome govori donja slika.

Proamerički parlament Ukrajine 2006. zvanično je proglasio navodni Golodomor, tu izmišljotinu i istorijski falsifikat, aktom genocida nad ukrajinskim narodom. Istina, ukrajinski parlament je na zahtev ukrajinskih ultradesničara, sponzorisanih od strane SAD, za nacionalnog heroja proglasio i Stepana Banderu, notornog saradnika Hitlera i ratnog zločinca, inspiratora ukrajinskog genocida nad Poljacima, Jevrejima, Ciganima i Rusima.

Konstrukt o ”Gladomoru” i izgladnjujućem ”genocidu nad Ukrajincima” tokom tridesetih godina prošlog veka, samo je jedna od nekoliko psiholoških operacija CIA kojima je ukrajinsko javno mnenje planski trovano, gurano ekstremno desno, ka šovinizmu, radi ostvarenja američkih strateških planova protiv Moskve i Rusije.

Mile Perić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare