Čuvaru Zejtinlika Predragu Nedeljkoviću NIJE OBNOVLJEN UGOVOR! Umesto njega dovode nestručne i podobne?

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, TANJUG/VLADIMIR DŽUVEROVIĆ

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević podelio je na društvenim mrežama tekst Olivera R. Nikolića o još jednom sramotnom potezu naprednjačke vlasti. Da režimu Aleksandra Vučića baš ništa nije sveto, govori i to do su rešili da i sveto mesto kakvo je “Zejtinlik” ukaljaju svojim smrdljivim nedelima.

Đorđević je Oliverov tekst preneo u celosti:

Nova šefica Konzulata Republike Srbije u Solunu je odlučila da ne obnovi ugovor Predragu Nedeljkoviću koji se brine i održava Srpsko vojničko groblje „Zejtinlik“.

To što na više jezika objašnjava istoriju i junaštvo izginulih Srba posetaiocima 24/7/365 dana , za nju nije od važnosti. Umesto njega planirano je da se zaposle dve osobe sa površnim znanjem grčkog, a da se dodatno plaća još nekim firmama održavanje.

Na ovaj način jedna od tri najveće Srbske svetinje u Grčkoj ( Manastir Hilandar, Lido i Zejtinlik) se privatizuje.

Istotičari sa univerziteta ARISTOTELUS su se obraćali tim povodom konzulatu RS u Solunu, međutim osoblje odbija bilo kakvu komunikaciju.

Čovek koji sa velikom pažnjom pokušava da održi uspomenu na izginule nam pretke, je odlukom nekoga koji ne zna ni šta srpskom narodu znači Srbsko vojničko groblje „Zejtinlik“, odlučio da je to nebitno.

Vrlo je bitno ko nas tamo predstavlja, da li zna istoriju i na koji način izlaže činjenice, a ne samo popunjenost tog radnog mesta sa bilo kim.

Da ironija bude veća Predrag Nedeljković je ove godine zbog svoje angažovanja proglašen za počasnog građanina grada Kraljeva.

Pitao sam ga da li je u nekoj stranci ili šta misli o jednima ili drugima, odgovorio mi je ” o tome je greh pričati jer za ove mučenike koji počivaju na Zejtinliku, nije nikad postojala ni stranka , ni podele među nama, ni bogat ni siromašan već samo MAJKA SRBIJA!”

Foto: Privatna arhiva

Đorđević je inače letos ponovo posetio Zejtinlik, gde se i susreo sa Predragom Nedeljkovićem koji ga je upoznao sa problemima sa kojima se sreće prilikom obavljanja svoje, slobodno možemo reći, svete dužnosti.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar