Smeniti Jasminu Vasović i Borivoja Papa zbog NE REAGOVANJA na prostituciju, korupciju i teške, javne zloupotrebe?

Tekst pokreta “Vratite nam sudstvo!”, prenosimo u celosti

DA LI TREBA PISATI I PETICIJU ZA SMENU JASMINE VASOVIĆ I BORIVOJA PAPA?

Zašto predsednica i disciplinski tužilac VSS ne reaguju na prostituciju, korupciju i teške, javne zloupotrebe u Prvom i Trećem osnovnom sudu u Beogradu?

 

Možda ćemo morati da se okupimo na protestima ispred Visokog saveta sudstva i Predsedništva Srbije

Inicijativa za zaštitu ustavnosti i zakonitosti je pokrenula potpisivanje peticije protiv postavljanja Zagorke Dolovac, notorno nesposobne javne tužiteljke koja je, od vremena Borisa Tadića, u kontinuitetu upropastila tužilaštvo u Srbiji, na mesto republičke javne tužiteljke po treći put, sa platom od preko 400.000 dinara mesečno, na mandat koji bi značio da tu funkciju obavlja 18 godina.

Ciljni broj potpisa je bio 15.000, a posle svega par dana na peticiji je bilo 22.000 potpisa. Vlada je pokušala da ovo postavljenje izvede “po hitnom postupku” preko leta, iako Zagorki Dolovac, notornoj “Zagi” koju opozicioni političari jure po novosadskim restoranima da joj uruče krivičnu prijavu, mandat ističe tek u decembru 2021.

Međutim, postavlja se pitanje da li stranke i građani treba da pokrenu potpisivanje peticije za smenu Jasmine Vasović, predsednice Visokog saveta sudstva i Visokog kasacionog suda, i Borivoja Papa, sudije Višeg suda u Novom Sadu i disciplinskog tužioca Visokog saveta sudstva, jer ovo dvoje, mesecima posle postavljanja na funkcije, ne preduzimaju ništa protiv otvorenog, javnog kriminala u Prvom osnovnom sudu u Beogradu i Trećem osnovnom sudu u Beogradu, o kome je Politički.rs, zajedno sa više drugih medija, detaljno pisao.

Ovi skandali su takvi da zahtevaju da Borivoj Pap i Jasmina Vasović budu odmah stavljeni na listu za individualne sankcije SAD kao lica sa vrha sudske vlasti koja zataškavaju sistemsku korupciju, i da se pred Skupštinom pokrene procedura za razrešenje Vasović i postojećeg saziva VSS.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu mesecima divlja afera potencijalne prostitucije sudije Ivane Dimovski, koja se prodavala preko društvenih mreža poslovnim ljudima iz inostranstva, a potom i afera korupcije iste sudije, za koju se ispostavilo da je u koruptivnoj sprezi sa pojedinim advokatskim kancelarijama, da uzima novac za poveravanje maloletne dece (govori se o ciframa od 25.000 evra), te da posebno viktimizuje političke protivnike režima razaranjem njihovih porodica u saradnji sa kriminalnim centrima za socijalni rad, o kojima smo takođe pisali.

Dimovski je na svom LinkedIn profilu nudila usluge zabavljačice i hostese, usluge “konstaltinga” privatnim firmama (koji sudija, pa i sudijski pomoćnik, sme da privatno radi za privatne kompanije, i u kakvoj je to zemlji uopšte moguće, čak i da moral stavimo na stranu?), a uz to je otvoreno reklamirala svojim strankama i javnosti advokatske kancelarije “Đordjevic”, “Rajić”, advokaticu Ninu Nicović i još dve advokatske kancelarije, o čemu ćemo pisati u narednom tekstu.

Ova “Bunga Bunga” sudija u “Bunga Bunga sudu” u Bulevaru Nikole Tesle 42a u Beogradu ne samo da nije kažnjena, nego i dalje sudi, i to u porodičnim parnicama, i nastavlja da radi za novac i po prljavim dogovorima sa pojedinim advokatskim kancelarijama.

Jasmina Vasović je obaveštena od Pokreta Novi 6. oktobar o katastrofi u Prvom osnovnom sudu, a obavešten je i disciplinski tužilac Borivoj Pap, i ni jedno od njih nije našlo za shodno ni da odgovori ovom pokretu i građanima koje on okuplja, dok prostitutka i korumpirana sudija i dalje sudi u najvećem osnovnom sudu u Srbiji!

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu, sudija Ljiljana Mihailović je uzimala novac od advokatice Mirjane Mitić sa kojom je pre izbora na sudijsku funkciju bila advokat u istoj advokatskoj kancelariji, i to toliko drsko da je za novac poverila troje male dece majci koja je tu decu prebijala metalnim štanglama i klompama i gađala noževima, tako da su deca završavala u bolnici. Mihailovićka je toliko korumpirana da je čak preko advokatice Mitić ostavljala pisane tragove uzimanja novca i otvorenih zloupotreba, u formi sms poruka, od kojih je neke Politički.rs već objavio, a neke će tek objaviti.

Predsednici Prvom i Trećeg osnovnog suda, Snežana Stevović i Dušan Agatonović, iako su upoznati sa celim ovim galimatijasom nemorala, prostitucije, uzimanja novca od advokata i drugih užasa Dimovski i Mihailović, Stevovićki su ugledni pravnici tim povodom pisali i otvorena pisma u javnosti, a Agatonović je lično upoznat sa dokazima o korupciji, nisu podneli disciplinske prijave protiv svojih prljavih sudija.

Da stvar bude gora, Stevovićka se proglasila “nenadležnom”, iako je kao predsednik suda dužna da vodi računa o zakonitosti u postupanju suda i da podnosi disciplinske prijave protiv sudija koji narušavaju ugled sudijske profesije i suda u celini. Možda Snežana Stevović ne smatra da je prostitucija i korupcija dovoljan prekršaj da podnese disciplinsku prijavu protiv Dimovski, ili joj je možda neko iz Ministarstva pravde ili SNS rekao da to ne čini.

Agatonović je, pošto je po sili zakona Mihailovićka morala da bude sklonjena iz predmeta u kome je činila bezbroj zloupotreba, isti taj predmet dao novoj SNS pravosudnoj nadi Mariji Đorđević koja uporno drži osmogodišnje dete u zatvoru kod nasilne majke koja to dete prebija i ne dozvoljava svom sinčiću da vidi svoje sestre, koje su pobegle i žive kod oca, našeg poznatog naučnika.

Iako smo o ovome pisali, izgleda da se ništa neće završiti dok ne pozovemo građane da izađu ispred Visokog saveta sudstva i dok ne pokrenemo peticiju za smenu Jasmine Vasović, razrešenje sadašnjeg saziva Visokog saveta sudstva i razrešenje Borivoja Papa zbog nepostupanja.

Nećemo dozvoliti, kao građani, kao politički subjekti, kao mediji, kao opozicija, da Jasmina Vasović i Borivoj Pap ostanu na funkcijama ništa duže od Zagorke Dolovac ako se osobe za koje se osnovno sumnja da su prostitutke ili kriminalke odmah, smesta, ne uklone iz Prvog osnovnog i iz Trećeg osnovnog suda u Beogradu i dok se ne raščisti odgovornost uprava ta dva suda za toliko zloupotrebe na štetu naše dece.

Javnost je već eksplodirala zbog skandala sa decom, kojima nema kraja.

Jasmina Vasović i Borivoj Pap su odgovorni za veliki deo svega što se dešava u sudstvu, pogotovo onda kada su obavešteni, formalno postoje uslovi da postupaju, a oni se ponašaju kao Aleksandar Vučić: lažu i zataškavaju stvari.

Korumpirana Dimovski i kriminalne, kupljene sudije Mihailović i Đorđević, ne mogu više suditi nikome. One moraju biti sankcionisane i izbačene iz sudstva. A Prvi i Treći osnovni sud se moraju ili ukinuti, ili reformisati, ili konačno njihove uprave dovesti u kakav takav red.

Odmah. Bez odlaganja.

Pokret “Vratite nam sudstvo!”

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar