SPC odlikovala Milorada Vučelića: “Nek se spreme Krcun i Franjo Tuđman”

Izvor:
Politički.rs

Otkako je Aleksandar Vučić zaseo na čelo države i pita se za sve i svašta, Srpska pravoslavna crkva je, najblaže rečeno, privatizovana. Ne čuju se iz SPC kritički tonovi na račun vlasti (a moralo bi da ih bude), ali to nije sve, već ordeni Svetog Save samo zveckaju oko vrata naprednjačkog lidera i njegovih poslušnika.

Nogu je povukao Aleksandar Vučić, kome je tadašnji patrijarh Irinej uručio Oden Svetog Save, što je izazvalo pobunu među vladikama, jer dobar deo njih nije bio za to da predsednik SNS i u slobodno vreme prvi čovek države bude odlikovan, piše portal Direktno.rs.

Ali, komedija u i oko SPC nastala je tek kasnije… Jer, posle Vučića je odlikovan Siniša Mali, a pre predsednika Srbije i Bratislav Gašić. No, nije tu bio kraj ordenjima, jer je danas odlikovan i Milorad Vučelić, predsednik Partizana, ali i jedna od udarnih medijskih pesnica Aleksandra Vučića, što je izazvalo burne reakcije na Tviteru.

Inače, Vučelić je bio jedna od glavnih uzdanica Slobodana Miloševića devedesetih godina prošlog veka kada je trebalo raditi na huškanju, a veliku ulogu ima i kada je u pitanju režim SNS. Sada je, kao glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti, zadužen da sipa hvalospeve na račun Vučića, ali i da se obračunava sa opozicijom. Iz ugla Srpske napredne stranke, on svoj posao odrađuje.

Međutim, koliko god bio u službi naprednjačkog lidera, ljudima je prosto neshvatljivo da je Srpska pravoslavna crkva upravo Vučeliću dodelila orden Svetog Save, posle čega su se komentari ređali.

– SPC odlikovala Vučelića. Pa, zašto, bre? – napisala je Olja, koja nije mogla da dođe sebi posle čina Crkve.

– Bruka i sramota, bre! Ovo nema nigde – istakao je tviteraš koji je potpisan kao “Srećni ljudi”.

Ajde, Vučić je predsednik, podmićuje vas, unapređuje vas. Ali zašto Vučelić? – pita se Rebelić.

– Čak je i Vučela zbunjen razvojem događaja – bio je komentar poznatog novinara i voditelja Ivana Ivanovića.

Inače, u obrazloženju odluke da se Vučeliću dodeli orden, na sajtu Srpske pravoslavne crkve se, između ostalog, navodi da je glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti “dobio orden Svetog Save drugog reda za višegodišnju uspešnu saradnju, novinarski profesionalizam i afirmaciju hrišćanskih vrednosti i vrlina”, prenosi portal Direktno.rs.

Odluku Srpske pravoslavne crkve da odlikuje “mucavog tucača kafanskih pevaljki”, kako je Milorada Vučelića prekrstio Vojislav Šešelj, prokomentarisao je i predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.

Foto: Privatna arhiva

“Neka se spreme Zvezdan Terzić, Brano Mićunović, a i drugovi Krcun i Franjo Tuđman bi mogli postuhmno da budu odlikovani.

Imate li vi na slici strah od Boga i stid od Svetog Save?

Ako ste zaboravili kako je narod Srbije trovao zlim “novinarskim” sadržajima, evo nekih skorijih tekstova smeća od novina, čiji je glavni urednik Vučelić i zasluga zbog kojih je odlikovan ordenom Svetog Save.

Oprosti im Bože jer znaju šta rade.”, podsetio je Đorđević u svojim komentarima.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare