Sudija Prvog osnovnog suda koristi funkciju i NABACUJE POSLOVE advokatskim kancelarijama?

Tekst o korupciji u pravosuđu grupe građana “Vratite nam sudstvo”, prenosimo u celosti

NASTAVLJA SE SKANDAL U PRVOM OSNOVNOM SUDU U BEOGRADU

SUDIJA IVANA DIMOVSKI KORISTI FUNKCIJU DA NABACUJE POSLOVE ADVOKATSKIM KANCELARIJAMA?

Sudija Ivana Dimovski, koja je, na iznenađenje pravničke javnosti, izabrana za sudiju Prvog osnovnog suda i raspoređena u parnični referat, u Porodično odeljenje, iako nikada nije radila u parnici i istu ne poznaje, izazvala je skandal u javnosti 29. marta ove godine, kada je vršila nasilje uz upotrebu sudske straže u holu suda, zlostavljajući dete jednog našeg profesora, kome je to dete u međuvremenu i oduzela i poverila majci, kojoj se trenutno sudi za nasilje u porodici i pretnje ubistvom istog tog deteta.

Sve ovo Dimovski je uradila u sprezi sa jednom advokatskom kancelarijom, o kojoj ćemo više pisati uskoro.

Ova sudija je, međutim, i akter koruptivnog skandala u vezi sa reklamiranjem i spregom sa advokatima, kao i zbog nuđenja svojih privatnih usluga kompanijama, u svojstvu sudije, preko društvene mreže LinkedIn. Njen karijerni put do sada je vrlo interesantan i govori o ozbiljnim sumnjama u integratet svakog koraka koji je napravila i samog izbora za sudiju.

Ivana Dimovski je bila saradnik u Višem sudu u Beogradu, i to saradnik sudije za prethodni postupak, u krivičnoj materiji. Ona u parnici nikada nije radila i parnično pravo ne poznaje.

Korišćenjem svojih advokatskih veza, Dimovski je izabrana za sudiju u Prvom osnovnom sudu, a pod uticajem istih veza, predsednica tog suda, Snežana Stevović, preskočila je uobičajeni proces raspoređivanja sudija, prvo u izvršenje, pa u vanparnicu, dok ne nauče sudijski posao, i Dimovski je odmah rasporedila u parnični referat, i to u najosetljiviji njegov deo, u porodične parnice.

Posle toga, Politički.rs je objavio činjenice o tome da je Dimovski godinama privatno radila kao hostesa za strane biznismene, i da je na svom LinkenIn profilu, i posle izbora za sudiju, objavljivala da traži privatni angažman i preporuke “zadovoljnih klijenata”, od kojih je jedan direktor Kadilaka za Evropu.

Stvar, međutim, prelazi granice nemorala i ulazi u domen otvorene korupcije.

Ista ta Dimovski, na istom profilu, najotvorenije zloupotrebljava svoju novostečenu sudijsku funkciju da “nabacuje poslove” svojim prijateljima i rođacima advokatima, i to tako što direktno reklamira advokatske kancelarije.

U prilogu su fotografije javnog, otvorenog profila Ivane Dimovski na osnovu kojih je, po našim saznanjima, protiv nje podneta disciplinska prijava Radivoju Papu, disciplinskom tužiocu Visokog saveta sudstva.

Printscreen

Dimovski je ovaj profil, kao i svi kriminalci, odmah ugasila da bi prikrila dokaze, ali je profil fotografisan.

Printscreen

Mi tražimo da se utvrdi kada je profil Dimovski ugašen, da li se to desilo posle podnošenja disciplinske prijave a zbog uklanjanja dokaza, i da se ona hitno razreši sudijske funkcije zbog teške korupcije sa advokatima i ozbiljnog narušavanja ugleda sudstva, a posebno Prvog osnovnog suda.

Printscreen

Na priloženim fotografijama se vidi kako Dimovski bestidno reklamira advokatsku kancelariju “Đorđevic”, i to predstavljajući se kao sudija. Ova korumpirana sudija na svom profilu nema ni jednog sudiju, već samo advokate, a možemo pretpostaviti da advokate nije reklamirala besplatno.

Ovo je samo početak objavljivanja dokaza o njenoj sprezi sa pojedinim advokatima. U kasnijim tekstovima ćemo sukcesivno objavljivati dodatne dokaze.

Pozivamo Radivoja Papa, disciplinskog tužioca VSS, i Jasminu Vasović, predsednicu VSS, da bez odlaganja i izvrše kontrolu rada Ivane Dimovski i hitno sprovedu odgovarajuće postupke koji treba da rezultiraju njenim neizostavnim razrešenjem sa sudijske funkcije.

Po informacijama koje kruže među advokatima, u Prvom osnovnom sudu se uzima po 25.000 evra za poveravanje maloletnog deteta, a ovakva otvorena sprega konkretne sudije sa konkretnim advokatima prevazilazi i najflagrantnije disciplinske prekršaje Etičkog kodeksa Visokog saveta sudstva.

Po istim informacijama Dimovski je odmah po izboru na sudijsku funkciju na opisani način oduzela troje dece majci koja je članica Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, a tu skandaloznu odluku je Viši sud u Beogradu odmah ukinuo.

Očigledno je da se radi o osobi čiji svaki dodatni dan u sudstvu kalja ugled sudstva.

Sramota je za Prvi osnovni sud da ima ovakvu sudiju, i da ta sudija ima toliko drskosti da prikriva dokaze o sopstvenim zloupotrebama sa advokatima.

Grupa građana “Vratite nam sudstvo!”

POSLEDNJE OBJAVLJENO

1 komentar

  1. Kada će ova Dimovska da bude razrešena I uhapšena?

    Kada će se na VSS raspravljati o odgovornosti Snežane Stevović, predsednici Prvog suda i neposredne nadređene Dimovskoj?

    Da li je Stevović nevina za sav užas i štetu koju Dimivska nanosi sudijama i sudovima?

Ostavite komentar