Sveštenik SPC: Teško je i žalosno biti potčinjeni ”vojnik” ovakvim izdajnicima koji su zaposeli najvažnija mesta u SPC

Izvor:
Politički.rs, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav, Printscreen

Komentar sa portala STANJE STVARI na tekst otvorenog pisma nekadašnjeg ministra Vladana Vukosavljevića Svetom Arhijerejskom Saboru Srpske pravoslavne crkve prenosimo u celosti, u integralnoj verziji

Prota Petrov(ić)ski

23. juna 2022. • 19:37

Gospodin Vukosavljević je u ovim pisanim redovima izneo vapaj i jecaj većine sveštenstva SPC, koje se oseća poniženo, smrvljeno i prodato. Ovo je glas savesti većine u SPC!

Teško je i žalosno biti podčinjeni ”vojnik” ovakvim izdajnicima koji su zaposeli najvažnija mesta u SPC, a koji su se svi – do poslednjeg, voljno ili nevoljno, stavili u službu naših dušmana koji žele da nas unište. Nas niko ništa ne pita. Mi smo za episkope (moderne dahije) samo potrošni materijal, lako zamenljivi službenici, koje sve zajedno sa našim porodicama mogu jednim dekretom poslati na smetlište i trajno nam uništiti živote.

Jasno je da je ovo Porfirijevo ”čudo” samo uvertira za još veća ”čuda” i izlive ”bratske hrišćanske ljubavi” kada zvanična Beogradska Patrijaršija (Crkva osakaćene, oslepele i ogluvele Srbije) bude ”prihvatila realnost” na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju SA Sabora se kaže da je odluka o dodeljivanju bezuslovne i trajne autokefalije makedonskim raskolnicima donešena JEDNOGLASNO! Ako je to zaista tako gospodo arhijereji, onda predlažem da u diptih svetih uvedete i prvobitnog začetnika i tvorca ovog ”čuda” – Josipa Broza, jer ste ozvaničili i blagoslovili njegovu tvorevinu!

Uživajte još malo u ovozemaljskim bogatstvima i u (sodomskim) grehovima u koje ste do guše ogrezli, jer će vas ubrzo stići kletve, suze i krv srpskih mučenika čije kosti su rasute širom Stare Srbije, koje ste se odrekli sve sa nemanjićkim zadužbinama, koje su po svojoj istorijskoj važnisti i lepoti ništa manje vredne od Gračanice, Dečana i Pećke Patrijaršije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Goran NS
Goran NS
3 meseci pre

Došli divlji isterali pitome.