Todorov i Đorđević: Heroji proglašeni krivima; Zašto ne znamo istinu o padu helikoptera?

Todorov i Đorđević: Heroji proglašeni krivima; Zašto ne znamo istinu o padu helikoptera?

Pukovnik u penziji Janko Todorov, jedan od osnivača pokreta Oslobođenje i predsednik Saveta za bezbednost i odbranu pokreta Oslobođenje danas je u saopštenju postavio pitanje zašto javnost Srbije još uvek ne zna pravu i pravu istinu o padu helikoptera i smrti 7 osoba.

Pad transportnog vojnog helikoptera Mi-17, u kome je tragično stradalo sedam osoba, među kojima je i petodnevna beba, ni šest godina kasnije ne prestaje da interesuje javnost o glavnom pitanju – zašto ne znamo istinu? Janko Todorov kaže da nije normalno da se ni posle šest godina ne zna istina.

“Niko nije kažnjen, navodno, obdukcije su pokazale da je posada helikoptera bila u alkoholisanom stanju i da su oni krivi za nesreću. Međutim, sumnjam, kao i veliki deo javnosti da je to nameštena priča, kako bi se sakrila odgovornost drugih, od lanca komandovanja, koji nije ispoštovan, do mnogih drugih detalja koji nisu ispitani”, kaže u saopštenju Janko Todorov.

Pukovnik prof. dr Janko Todorov

Pukovnik Todorov dodaje da misli, da dok je ove vlasti, ova helikopterska nesreća nikada neće biti ispitana.

“Kada se promeni vlast mora od početka do kraja da se rasvetli tragedija i da naredbodavci i pravi krivci budu u skladu sa zakonom Republike Srbije”, zaključuje Todorov.

Povodom ove tragedije na društvenim mrežama se oglasio i predsednik pokreta “Oslobođenje” Mlađan Đorđević.

Predsednik pokreta “Oslobođenje” Mlađan Đorđević

Đorđević je podsetio da za ovu nesreću još niko nije preuzeo odgovornost, te da su “heroji su proglašeni krivima, a oni koji treba da odgovaraju su nagrađeni funkcijama”.

Danas je dan kad se sećamo tragične helikopterske nesreće iz 2015. u kojoj je živote izgubilo 7 osoba. Za tu nesreću još uvek niko nije preuzeo odgovornost. Heroji su proglašeni krivima, a oni koji treba da odgovaraju su nagrađeni funkcijama.
Slava junacima!

Podsetimo, u padu vojnog helikoptera poginuli su: major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, mehaničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, lekar novopazarske bolnice Dževad Ljajić i njegov kolega anestetičar Miroslav Veselinović, kao i petodnevna beba iz novopazarske porodice Ademović.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar