Vučić i patrijarh primaju NATO generala KRVAVIH RUKU

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen

Pokret Oslobođenje oglasio se danas saopštenjem povodom dolaska u Beograd Stjuarta Piča, specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan. Ovaj pokret upozorava javnost da bi „nekome sa takvom istorijom svaka odgovorna i patriotska vlada morala da otkaže gostoprimstvo“.

Iz Oslobođenja podsećaju da je Pič imao odlučujuće vojne uloge u bombardovanjima Republike Srpske 1995. godine i Srbije 1999. godine.

„Stjuart Pič je rukovodio bombardovanjem srpskih položaja u Bosni 1995, a posle je iz Vićence komandovao devetim eskadronom RAF koji je bombardovao Srbiju, uz upotrebu zabranjenih kasetnih bombi“, kaže predsednik Oslobođenja, Mlađan Đorđević.

Među njegovim zločinima, ističe se u saopštenju, nalazi se pogibija brojnih civila u Srbiji, uključujući i malu Milicu Rakić.

„Ali Pič naravno ne dolazi da se izvini ili pokloni senima žrtava, već ga raširenih ruku dočekuje Aleksandar Vučić“, upozorava Đorđević.

On podseća da ovo nije prvi put da Srpska napredna stranka „na perverzan način“ dočekuje odgovorne za zločine tokom NATO agresije.

„Toni Bler je Vučićev savetnik, Bilu Klintonu se uplaćuje naš novac u fondaciju, a Gerhard Šreder dolazi da govori na mitingu 24. marta, na godišnjicu bombardovanja. U krug Vučićevih prijatelja sada ulaze i NATO generali krvavih ruku“, kaže lider Oslobođenja.

On je upitao zašto Velika Britanija za izaslanika šalje nekoga ko ima ovakvu prošlost sa Srbijom.

„To je uvreda i upozorenje, a znaju da je Vučić marioneta koja će sve dati. Trenutno se odvijaju nepovoljni procesi po Srbiju: zaokruživanje nezavisnosti Kosova, smena pro-srpske vlasti u Crnoj Gori, ukidanje ovlašćenja i pritisci na Republiku Srpsku i integracija Albanije i tzv. Kosova. Vučić sve to odobrava“, optužuje Mlađan Đorđević.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku se prekomponuje Balkan na štetu Srba, u čemu je „vlast u Beogradu saučesnik, na štetu svog naroda“.

Iz pokreta Oslobođenje su ukazali i da će se Stjuart Pič tokom posete Beogradu sastati sa patrijarhom Porfirijem, te osudili ovaj čin.

„Piču je jasan uticaj srpskog patrijarha na Srbe i zaista je katastrofalno ako patrijaršija odluči da bude učesnik u britanskom prekrajanju granica, na štetu svog naroda“, ističe Đorđević.

U saopštenju cinično navode i da bi patrijarh mogao Stjuartu Piču da uruči orden svetog Save, kada ga je već „dao Vučeliću i sličnim mutnim likovima nedostojnim SPC“.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar