Vučić je otvorio šampanjac kad je Amfilohije umro (VIDEO)

Izvor:
Politički.rs, Ilustracija, Foto: Printscreen društvene mreže

U emisiji o Kosovu i Metohiji na HRT, politički konsultant Aleksandar Musić govorio je o tzv. francusko-nemačkom planu i o postepenoj predaji Kosova i Metohije od dolaska Aleksandra Vučića na vlast

“Ironijom istorijskih strujanja, onaj koji je najviše govorio o izdaji i izdajnicima je najviše izdao. Ako se gleda šta je Aleksandar Vučić dao kosovskim Albancima sa dva Briselska sporazuma iz 2013. i 2015. i Vašingtonskim sporazumom iz 2020. on je faktički razgradio ostatke srpske državnosti na Kosovu i sve ono što je preživelo 1999. i Kumanovski sporazum. Predao im je srpsku policiju, srpsko sudstvo, elektro mrežu, telefonski pozivni broj, hidroelektranu Gazivode… a administrativni prelazi su postali međudržavna granica”, rekao je Musić.

Aleksandar Musić, Foto: Printscreen YouTube HRT

“Sada je sateran u ćošak, što je više klečao pred strancima, što je više bio ponizniji, to je više urlao kod kuće…” kazao je Musić i objasnio potom da i nepotpisivanje sporazuma znači priznavanje, a da tzv. Zajednica srpskih opština, ako se formira, formiraće se u okviru države Kosovo.

“Onaj događaj, zbog koga je on otvorio šampanjac, bio je odlazak Amfilohija Radovića koji je imao jednu crtu koja je krasila crnogorske mitropolite a to je da je smrtno ozbiljno shvatao svoju titulu egzarha – čuvara trona Pećkog i on je bio jedan od vladika SPC koji je Kosovo smatrao svetinjom a kosovsko pitanje i Kosovski zavet temeljom srpske i državnosti i duhovnosti. On je redovno govorio Vučiću da je, zbog toga što radi, izdajnik i da će ići u pakao”, podsetio je Aleksandar Musić i dodao da su “sve ostale vladike poklekle, drže se materijalnog i zato u ovom trenutku nema legendarnih litija”.

“Vučić će u srpsku istoriju ući kao neko ko je uspeo nezamislivo, neko ko je u miru dao ono što ni u ratu nije izgubljeno”, zaključio je Musić.

Pogledajte insert iz emisije u kome Musić govori o Vučićevoj izdaji

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare