Vučić negirao navode da će priznati nezavisnost Kosova uoči Vidovdana: Sramota me je…

Vučić negirao navode da će priznati nezavisnost Kosova uoči Vidovdana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je navode da će Srbija priznati nezavisnost Kosova uoči Vidovdana.

“Na to da Srbija priznaje Kosovo uoči VIdovdana sramota me je da odgovorim. Sramota me je, jer to govori više o njima. To nikada neće biti tema. To govori o tome šta su drugi činili i šta već jesu činili”,

On je istakao da nam predstoji težak period, koji će početi sa dolaskom Miroslava Lajčaka.

“Sa Putinom sam juče razgovarao, dug razgovor smo imali. Dan posle izbora Lajčak dolazi, dan posle toga idem u Moskvu. Dva dana posle toga moramo da se dogovorimo koja delegacija ide u Vašington, Nekoliko dana posle toga mislim da će biti još nekih važnih skupova o kojima ne možemo da govorimo, jer su nam tako rekli”, izjavio je i dodao da ćemo se “truditi da uspešno čuvamo naše nacionalne interese”.

Vučić je izjavio da treba sačekati da li će Albanci ispoštovati Grenelov zahtev oko kandidovanja u međunarodne organizacije:

“Ne zaboravite da Tači to nikada nije hteo da prihvati. Četiri godine sam ja to nudio, četiri godine insistirao jer je uvek bila strašna kampanja protiv nas. Četiri godine to nisu prihvatili, a sad smo odjednom obavešteni da jesu. Videćemo”, poručio je.

Vučić negirao navode da će priznati nezavisnost Kosova uoči Vidovdana
Instagram/ buducnostsrbijeav

Kako je naveo, veliki je sukob između Amerike i Nemačke, ali je važno da Srbija vodi pametniju politiku nego što je to ranije radila u odnosu na velike sile.

“Kako god da se završi, važno je da u tuči slonova ostanemo nepovređeni. Nećemo da se bijemo sa Nemačkom i Amerikom”, rekao je Vučić i dodao Srbija želi da razgovara i da od toga ne beži.

B92

Vučić negirao navode da će priznati nezavisnost Kosova

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare