Zaštitimo Jadar i Rađevinu upozorava: Ništa nije završeno, ulica će odlučiti o Rio Tintu

Izvor:
Politički.rs

Saopštenje Marije Alimpić ispred pokreta Zaštitimo Jadar i Rađevinu prenosimo u celosti

Dragi svi,

Prvo smo hteli da se oglasimo povodom ove tragikomične situacije a onda smo shvatili da je situacija ipak samo tragična.

Elem, danima smo ćutali radeći na zaustavljanju projetka kao i inače i trpeli raznorazne uvrede što po mrežama, što uživo, svaki put kad smo iskreno rekli šta se dešava van očiju javnosti i bili nazivani zlim i sujetnim zato što nećemo sa svakim da učestvujemo u svemu.

Ovo sad je otišlo predaleko.

Niko ne pomenu rudnike litijuma u Srbiji. Sjaši Rio Tinto da uzjaše onaj ko plati više „glumce“.

Zaštitimo Jadar i Rađevinu upozorava narod Srbije da ništa nije završeno i da će ulica tek odlučiti i o Rio Tintu i o rudnicima, i o fićfirićima Rokfelera, Angele Merkel, Viole fon Kramon…

Dakle, ulica će odlučiti ali ulicu neće voditi uličari već čestiti i ozbiljni ljudi.

Svi organizatori performanasa su zajedno pristali na zahteve koji se odnose samo na dva zakona ali ne i na TRAJNO UKIDANJE PROJEKTA JADAR I ZABRANU SVIH GEOLOŠKIH ISTRAŽIVANJA koje mi tražimo već dve godine.

Na osnovu čega se proglašava pobeda dok predsednik srpske nazadne stranke priprema teren za drugu kompaniju i javno saopštava na nacionalnoj televiziji da su s predumišljajem planirali uništavanje života građana Srbije.

Naš spasilac iz obrni okreni se usuđuje da priča o Prostornom planu grada Loznica i da kaže da je Rio Tinto stopiran? Prostorni plan područja posebne namene je u stanju izmena i dopuna, to je usvojila Vlada Republike Srbije, pa tek onda Loznica.

Protiv toga smo mi iz KORS i ZJR uložili Ustavne inicijative, kojih naš zaštitnik ustavnosti i zakonitosti nema ni jednu. Ni jednu tužbu, žalbu protiv projekta ili nekog od lobista projekta.

Ne tiču nas se politički dogovori iza zatvorenih vrata, ni obaveze prema finansijerima, niti građanerska glumatanja i podele na desne i leve ali nas se tiče svako ko sa ovim što smo uradili pokuša da trguje. Još više šteta koja se time nanosi Rađevini i Jadru.

Marija Alimpić, Zaštitimo Jadar i Rađevinu

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar