“Zašto ministarka pravde ćuti? Čeka demonstracije ispred ministarstva u septembru?”

“Zašto ministarka pravde ćuti? Čeka demonstracije ispred ministarstva u septembru?”
Printscreen, Pixabay
Izvor:
Politički.rs

Tekst više grupa građana, inicijativa i udruženja,  prenosimo vam u celosti

DA LI MINISTARSKA PRAVDE ČEKA DEMONSTRACIJE?

Šta sve ministarka pravde, svakako, mora da zna?  O skandalima u Prvom osnovnom sudu koje je izazvala sudija Ivana Dimovski, koja se kao, prvo kao sudijski pomo’nik, a potom i kao sudija, bavila prostitucijom i svoje usluge reklamirala na društvenim mrežama, te koja se otvoreno bavila korupcijom sa advokatskim kancelarijama, javno oglašavala usluge advokatskih kancelarija a dokazi u formi njenih sopstvenih oglasa i objava su objavljeni u medijima.

Ministarka pravde bi, takođe, morala biti upoznata i sa skandalima sudije Ljiljane Mihailović iz Trećeg osnovnog suda, koja je za novac oduzimala decu političkim protivnicima režima i o tome ostavljala pisane tragove.

A svakako zna i za slučaj sudije Marije Đorđević iz Trećeg osnovnog suda koja odbija da poveri ocu osmogodišnje dete, čime bi mališana stavila van domašaja širom Srbije poznate “majke iz pakla”, koja ga drži u zatočeništvu i kontinuirano ga fizički povređuje i na druge načine zlostavlja, dok Marija Đorđević ne reaguje i odugovlači proces.

Ministarka sigurno zna i o četvorogodišnjim nereagovanju tužilaštva na pomenuta zlodela u drugom i trećem slučaju koji ovde navodimo.

Zašto ministarka pravde Maja Popović ćuti, iako su joj već upućena otvorena pisma od strane stručnjaka ovim povodom?

Šta ministarka Maja Popović čeka sa podnošenjem zahteva u svojstvu člana Visokog saveta sudstva da se ove tri proste i banalne kreature sudija razreše bez odlaganja i da se utvrdi odgovornost uprava ova dva sramna suda?

Da li možda čekat da studenti i politički pokreti dođu ispred ministarstva pravde u septembru, u nastavku najavljenih demonstracija ispred VSS?

Zašto ministarka Popović ne preduzima mere da se ove tri sramotne sudije uhapse i procesuiraju i da se Snežana Stevović i Dušan Agatonović, predsednici Prvog i Trećeg osnovnog suda procesuiraju disciplinski jer nisu podneli disciplinske prijave protiv ove tri sudijske sramote?

Građani na Karaburmi protestuju zbog rada Prvog osnovnog suda. To nije ništa prema onome što sledi na demonstracijama u septembru.

Da li Maja Popović čeka demonstracije? Ili misli da će demokratska Srbija dopustiti da Ivana Dimovski i Ljiljana Mihailović ostanu na slobodi, a Marija Đorđević na sudijskoj funkciji, kao i da će zajedno sa Jasminom Vasović i Borivoj Papom zajedno da izbegne profesionalnu i odgovornost pred pravim sudom za sve ovo?

I da će Srbija dozvoliti da Snežana Stevović i Dušan Agatonović ostanu predsednici ovako sramnih sudova?

Građanska inicijativa za lustraciju

Studentski savez Beograda

Grupa građana “Vratite nam sudstvo!”

Udruženje žrtava centara za socijalni rad

GG “Za našu decu”

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar