Zašto Vučić i režimski mediji broje zalogaje Mlađanu Đorđeviću?

Zašto Vučić i režimski mediji broje zalogaje hrane Mlađanu Đorđeviću?

Ima u srpskom narodu jedan izraz koji kaže “broji mu zalogaj hrane”.

Taj koji “broji zalogaj” uglavnom je loš čovek koji je cicija, ne pazi na druge, nije darežljiv. I zaista se taj izraz koristi za sve one nepristojne ljude koji žele da sve kontrolišu i nisu empatični.

Jedan od ljudi sa političke scene kom režimski mediji, poput Informera i Alo, broje “zalogaje hrane” je Mlađan Đorđević.

Prvo “brojanje zalogaja” desilo se kada je Đorđević boravio u Moskvi.

Naime, Đorđević je seo u neki moskovski restoran i naručio da jede. Na nekoj od fotografija koje je objavio na svojim društvenim mrežama video se deo hrane. Režimski udarnički mediji iskoristili su taj detalj da “opletu” po Đorđeviću. Plasirani su u režimski medijima tada naslovi kako Đorđević jede kavijar od 10.000 evra. A istina je bila da se na fotografiji video kolač tiramisu, čija je cena čak iz Moskvi, jednom od najskupljih gradova na svetu, jeftin i iznosi manje od 10 evra.

Drugi, slučaj brojanja “zalogaja” desio se nedavno, i to na televiziji sa nacionalnom frekvencijom gde je Aleksandar Vučić u udarnom terminu u emisiji Hit tvit, koja se emituje na televiziji Pink, uporedio Mlađana Đorđevića i njegove saradnike sa “jagnjećom brigadom”, aludirajući na to što Đorđević, gde god se pojavi na selu kod srpskih domaćina i domaćica, uvek ga lepo dočekaju i ugoste kako to i naši srpski običaji i tradicija nalažu.

Zašto bi se nekoga ticalo ko koliko, kada i šta jede, ostaje nepoznanica. Svakako, kao i što je naviknuti već režim i režimski mediji ne biraju načina da napadnu političke oponente.

Vidljivo je da je SNS angažovao bezbednosne službe da prate opozicionare, a izveštaj se izgleda podnosi i o pitanjima u vezi sa hranom.

Svakako, vlast bolje da se brine ima li narod šta da jede.

Izvor: Politikon

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar