Postignut dogovor, nastavlja se snimanje „Heroja sa Košara“

Postignut dogovor, nastavlja se snimanje „Heroja sa Košara“

Filmski centar Srbije uspešno je okončao medijaciju između producenata „Heroja sa Košara“ i reditelja Balša Đoga, tako da se snimanje filma nastavlja.

Nakon nesuglasica i sukobljenih viđenja producenata i reditelja o daljem snimanju filma, Filmski centar se uključio u razrešavanje spora i uspeo da nađe kompromisno rešenje kojim se omogućava nastavak snimanja, piše RTS.

„Lično sam dane provela u razgovoru sa stranama u sporu u pokušaju da ih ubedim da lične nesporazume ostave po strani radi očuvanja teme Košara i sećanja na heroje. Jako smo bili ponosni što se snima film Košare i javnost je sa oduševljenjem prihvatila činjenicu da se u Srbiji snima prvi film o ovoj herojskoj akciji“, kaže predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

Iz FCS-a nisu, kako kažu, želeli da događanja unutar filmske ekipe, koja su manje-više uobičajena, nadiđu veličinu i važnost filma.

„Zato smo učinili sve da se ovaj spor sporazumno reši. Nadam se skorom nastavku snimanja i premijeri sledeće godine i zahvaljujem se na kooperativnosti koju je pokazala Omega produkcija i reditelj Đogo“, istakla je Jelena Trivan.

Izvor: RTS, FCS

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare