Priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi Bogdanu Dikliću, Lazaru Ristovskom, Voji Brajoviću, Bori Đorđeviću…

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina a među nagradjenima su između ostalih, glumci Lazar Ristovski, Vojislav Brajović i Bogdan Diklić, kao i muzičar Borisav Bora Đorđević.

Kako je saopštilo Ministarstvo kulture i informisanja, priznanja su dodeljena posle osam godina a na osnovu predloga reprezentativnih udruženja u kulturi i nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Za vrhunski doprinos doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina nagrađeni su i pesnik Đorđo Sladoje, književni prevodilac Neda Bobić Nikolić, kompozitor Zoran Erić, pijanistkinja, čembalistkinja, pedagog i publicista Smiljka Isaković, likovni umetnik Jovan I. Rakidžić, umetnički fotograf Rajko Karišić i filmski scenograf Miljen Kljaković.

Među dobitnicima priznanja su i baletski umetnik Konstantin Kostjukov, arhitekta Vasilije Milunović, harmonikaš Ljubiša Pavković, stručnjak u kulturi Mirko Kovačević, etnomuzikolog Dimitrije Golemović, kritičar, istoričar i teoretičar filma Božidar Zečević, stručnjak u kulturi Radoslav Zelenović, vokalni solista Maja Odžaklijevska i pozorišni reditelj Miroslav Benka.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar