Ruskinja anđeoskog glasa peva na Trgu republike u Beogradu 9. maja

Izvor:
Sputnjik, Foto: Printscreen

Povodom Dana pobede, poznata ruska pevačica narodnih pesama održaće 9. maja koncert na beogradskom Trgu republike i 10. maja na novosadskom Trgu slobode.

Pelageja je poznata ruska narodna pevačica, poznata po svom jedinstvenom dubokom glasu i širokom repertoaru narodnih i autorskih pesama. Ova mlada dama anđeoskog glasa, rođena je u Sibiru 1986. godine. Prvi put je izašla na scenu sa 4 godine, a sa devet osvaja nagradu za Najboljeg ruskog folk pevača za 1996. godinu.

Predsednik Rusije Boris Jeljcin nije mogao da zadrži suze divljenja dok je slušao mladu Pelageju 1996. godine, nazvavši originalnu pevačicu jedinstvenog glasa “simbolom nove Rusije“.

Dve godine kasnije, u proleće 1998. godine, kada je Pelageja imala svega 11 godina, pozvana je bila da nastupa na samitu lidera tri države: Rusije, Francuske i Nemačke. Bivši predsednik Francuske Žak Širak, diveći se talentu mladog izvođača, nekoliko puta je uzviknuo: „Bravo, bravo!” – i nazvao Pelageju “ruskom Edit Pijaf”.

Do danas, Pelageja je imala mnogo koncerata u zemlji i inostranstvu. Dobila je ponudu i da snimi novi album u Švajcarskoj, gde je upoznala menadžera legendarnog Hozea Karerasa. Menadžer je pozvao mladu pevačicu da učestvuje na svetskoj premijeri operskog pevača 2000. godine, što je ona prihvatila.

Ukazom ruskog predsednika, Pelageji je 2020. godine dodeljeno zvanje počasnog umetnika Ruske Federacije.

IZDVOJENO ZA VAS
5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
baš
baš
6 meseci pre

mnogo lepo peva…