U Trebinju održana promocija knjige “Vera i misao u vrtlogu vremena”

Izvor:
Politički.rs

Promocija knjige “Vera i misao u vrtlogu vremena”, međunarodni zbornik radova u čast mitropolita Amfilohija (Radovića) i episkopa Atanasija (Jevtića) trebinjskoj i hercegovačkoj publici, zainteresovanoj za ličnosti i dela tih arhijereja Crkve, priređena je u trebinjskom Sabornom hramu u nedelju, 8. avgusta 2021. godine.

Tokom predstavljanja zbornika govorili su Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, Episkop diseldorfski i nemački dr Grigorije, dr Mikonja Knežević i dr Andrej Jeftić.

Foto: Privatna arhiva

Priređivači novoobjavljene knjige, u kojoj se po prvi put analiziraju i kritički vrednuju neki aspekti misli i dela mitropolita Amfilohija i episkopa Atanasija su Andrej Jeftić, Mikonja Knežević, Rade Kisić.

Zbornik je publikovan u izdanju Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“ Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori. Na 824 strane zbornik obuhvata 36 radova na srpskom, ruskom, engleskom, grčkom i francuskom jeziku, iz pera autora koji rade u osam država, saopštila je Eparhija zahumsko-hercegovačka.

Foto: Privatna arhiva

Promociji su, od ličnosti iz javnog života, između ostalih prisustvovali i predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, kao i predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, koji je na društvenim mrežama podelio fotografije uz ocenu da je to bilo inspirativno književno veče.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare