Zbog epidemije 49. SOFEST odložen do daljeg

Zbog epidemije 49. SOFEST odložen do daljeg

Odlaže se održavanje 49. Filmskog festivala u Soputu – SOFEST-a, planirano u terminu od 7. do 11 jula, za vreme kada epidemiološka situacija bude povoljnija, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, odlučili su odbor SOFEST-a i izvršni producent, Centar beogradskih festivala CEBEF.

Kako je u današnjem saopštenju navedeno, filmski festival u Sopotu tradicionalno okuplja veliki broj zainteresovane lokalne publike, ali i gostiju iz cele Srbije, a ovogodišnje izdanje festivala, sa sloganom “U predvorju jubileja” zamišljeno je kao podsećanje na to da će festival naredne godine doživeti svoje jubilarno, 50. izdanje.

SOFEST je osnovan 1972. godine pod nazivom Slobodarske filmske svečanosti. Grad Beograd je 1989. uvrstio Slobodarske filmske svečanosti u red svojih manifestacija.

Tokom devedesetih godina prošlog veka Slobodarske filmske svečanosti su preimenovane u Filmski festival Sopot.

Organizaciju Filmskog festivala 1996. ponovo preuzima Skupština opštine Sopot sve do 2007. godine, kada festival ponovo postaje manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, koju sada organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare