Da li je Brus Vilis i zvanično najgori glumac na svetu?

Izvor:
Vesti online, Foto: YouTube

Sudeći po ovogodišnjim nominacijama za “Zlatnu malinu”, Brus Vilis je i zvanično postao najgori glumac na svetu. Bez obzira na naizgled nedostižan rekord kolege akcionog heroja Silvestera Stalonea, Brus Vilis je dobio sopstvenu kategoriju.

Objavljene su nominacije za “Zlatnu malinu” koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja u prethodnoj godini, a prvi put u istoriji ovog “prestižnog priznanja”, jedan ugledni filmadžija – Brus Vilis, dobio je sopstvenu kategoriju – “Najgora izvedba Brusa Vilisa u filmu iz 2021”.

U ovoj prvi put personalizovanoj kategoriji našlo se svih osam ostvarenja Brusa Vilisa u 2021. godini: “American Siege”, “Apex”, “Cosmic Sin”, “Deadlock”, “Fortress”, “Out of Death”, “Survive the Game” i “Midnight in the Switchgrass”.

Iako je njegov kolega, takođe akcioni heroj Silvester Stalone još uvek rekorder po broju nominacija i osvojenih “Zlatnih malina”, postavlja se pitanje ko je, ipak, najgori glumac svih vremena. Jer, bez obzira što je Stalone decenijama “harao” u borbi za osvajanje priznanja za najgoreg glumca, Vilis je ipak dobio sopstvenu kategoriju.

Toliko je loš da je postao kategorija za sebe.

Podsećamo, Silvester Stalone je za “Zlatnu malinu” nominovan 30 puta a deset puta ju je osvojio i glumac je sa najvećim brojem nominacija i osvojenih nagrada. Kao najgori glumac bio je nominovan devet godina za redom od 1984. do 1992. godine i u tom periodu osvojio je “Zlatnu malinu” četiri puta.

Zašto je Tramp nezasluženo porazio Vilisa?

Brus Vilis odavno “duva za vrat” svom akcionom kolegi Staloneu. I sam je u dva navrata bio nominovan za najgoreg glumca. Godine 1998. dobio je nagradu, a čak tri njegova ostvarenja bila su nominovana – “Armagedon”, “Šifra Merkur” i “Opsada”.

Dve decenije posle bio je nominovan za ulogu filmu “Death Wish” i za dlaku je izgubio od tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa. Imajući u vidu političku klimu tog vremena, utisak je da je Brus Vilis nezasluženo ostao kratkih rukava i da su “vanfilmski razlozi” odlučivali o ovom “laskavom priznanju”.

Nagrada od pet dolara i srećni dobitnici

Inače, nagrada „Zlatna malina“ ustanovljena je 1980. godine, na inicijativu publiciste Džona Vilsona. Za najgore filmove može da glasa svako ko uplati simboličnu godišnju članarinu za Fondaciju „Zlatna malina“.

Ceremonija uručivanja nagrada laureatima tradicionalno se održava u Holivudu dan uoči dodele Oskara. Tako će biti i ove godine a nagrada će biti uručena 26. marta. Pobednici, koji uz retke izuzetke smatraju da nije nužno da prisustvuju uručenju nagrade, dobijaju malinu premazanu zlatnom bojom čija cena nije veća od pet dolara.

Među retkim dobitnicima „Zlatne maline“ koji su primili to priznanje su komičar Bil Kozbi koji je prvi primio „Malinu“ 1988. godine, režiser Pol Verhoven je osam godina kasnije izjavio da je to „najgora stvar koja mu se desila tog dana“, Sandra Bulok, Hali Beri…

“Mjuzikl Dajana” preti da obori rekord

Kad je reč o ovogodišnjim nominacijama, apsolutni favorit je Netfliksov „Mjuzikl Dajana“ zasnovan na Brodvejskoj predstavi sa čak devet nominacija. Ukoliko trijumfuje u svih devet kategorija, oboriće dosadašnji rekord film „I Know Who Killed Me“ nagrađenog 2007. sa osam „Zlatnih malina“.

„Mjuzikl Dajana“ prate filmovi „Karen“ i „The Woman in the Window“ reditelja Džoa Rajta sa pet nominacija, a favorit iz senke je „Space Jam: A New Legacy“ sa četiri, bez obzira što je zaradio više od 162 miliona dolara na blagajnama.

Među glumcima, najviše nominacija imaju Ben Aflek i Ejmi Adams, ne računajući Brusa Vilisa koji je postao kategorija za sebe.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare