De Niro insistirao da tokom scena ruskog ruleta u pištolju bude pravi metak

Izvor:

Tragedija koja se pre desetak dana desila na snimanju filma „Rđa“ pokrenula je brojne diskusije o korišćenju oružja u filmovima, a jedan od najbizarnijih slučajeva desio se na snimanju „Lovca na jelene“.

Kultni klasik koji je prikazao sve strahote i psihičke posledice rata u Vijetnamu ostaće upamćen i po tome što su mnoge mučne scene snimane u realnim uslovima da bi se dobilo na verodostojnosti.

Primera radi, glumci su zaista provodili vreme u potopljenim kavezima sa pacovima (iako Kristofer Voken ima patološki strah od njih), scene šamaranja potpuno su autentične, glumci su zaista skakali iz helikoptera u reku, a reditelj je ubedio Vokena da Robertu de Niru, bez njegovog znanja, zaista pljune u lice.

Ipak, scena o kojoj se ovih dana posebno priča, zbog tragedije na snimanju vesterna Rđa, jeste scena ruskog ruleta između De Nira i Džona Kazala.

De Niro je insistirao da se u revolver stavi pravi metak. Kazal je bez pogovora pristao, ali je, prema svedočenjima, „opsesivno“ proveravao pištolj pred svaki pokušaj snimanja da bude siguran da „živi“ metak nije sledeći na redu.

Lovac na jelene važi za jedan od najboljih ikad snimljenih filmova, hvaljen od kritičara i voljen od publike. Nominovan je za devet Oskara, a osvojio je 5 – za najbolji film, režiju, sporednu ulogu (Voken), zvuk i montažu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare