Ne kitu u usta, Miloše!

Ne kitu u usta, Miloše!

Predsednik Demokratske stranke Srbije i honorarni saradnik Srpske napredne stranke Miloš Jovanović, ponovo je popušio obećanje Aleksandra Vučića.

Na prethodnim parlamentarnim izborima, Vučić mu je obećao da će obezbediti dovoljan broj glasova, kako bi nesrećni Jovanović i stranka prešli cenzus, i po svom starom dobrom običaju, Vučić je Miloša izradio. Ne samo nesrećni Miloš, već i mnogi drugi samoproklamovani opozicionari i neizlečivi zavisnici od budžetskih para, poleteli su na Vučićev poziv, izašli na izbore i ispušili.

Nisu Miloš i ostali znali za staro mornarsko upozorenje, kad je morska neman zvana kit u blizini: “Ne kitu u usta!”

Kit bi, kako mu i dolikuje zbog svoje svetske veličine, u ovom slučaju bio naš predsednik Aleksandar.

Sem što nije znao za ovo upozorenje mornara, Miloš, verovatno zbog svog dugogodišnjeg boravka van zemlje, nije čuo ni za staru srpsku poslovicu: “Obećanje – budali radovanje”.

Kako bi njegova stranka i partner mu Žika izašli na lokalne izbore u Zaječaru i Kosjeriću, Milošu je ponovo obećanu da će naprednjaci prebaciti određen broj svojih glasova njemu i kalakurdiji koja se oko njega okupila, te da će tako dobiti više odbornika u ovim gradovima i napokon doći do nekih para a da nisu naprednjačke.

Najavljivao je Miloš dvocifreni rezultat, nije silazio sa lokalnih i televizija sa nacionalnom frekvencijom, špartao je i po Kosjeriću i po Zaječaru, hvalio izokola Vučićevu politiku, a “borbu protiv korone” na sav glas, branio ga od napada i kritika zlih Evroparlamentaraca – i mućak. U Zaječaru NULA, u Kosjeriću TRI odbornika, odnosno 3 posto u Zaječaru, osam u Kosjeriću. Ništa od dvocifrenog rezultata koji je Miloš spominjao, a kako objašnjavaju naprednjaci iz Kosjerića, tamo su se nagrabili previše glasova, pa se sažalili i nešto prebacili Milošu a nešto Velji Iliću i Milanu Stamatoviću.

I tu nije kraj mukama Miloševim.

Njegov partner Žika, koji mu se kleo na vernost i u dobru i u zlu i dok ih smrt ne rastavi, odlučio je da ta tri odbornička mandata, koja su zajedno dobili u Kosjeriću, prisvoji za sebe, odnosno da odbornici budu iz njegovog i Vučićevog POKS-a. Kažu neki da je tako u stvatri odlučio sam Aleksandar Vučić, jer mu je bilo dosadno i prosto voli da zajebava mučenog Miloša, a Žika je samo sproveo gazdinu želju.

Svako pametan bi pomislio da će se sad Miloš napokon dozvati pameti, da će shvatiti kakva je budaletina ispao po ko zna koji put, da će pobeći glavom bez obzira od Aleksandra Vučića i posilnog mu Žike POKS-a i zauvek napustiti politiku. Međutim, jok, ništa od toga, nejaki Miloš ne može da se iščupa iz toplog zagrljaja predsednika Aleksandra i posilnog mu Žike i neće da se mane politike.

“Lokalni izbori u Kosjeriću i Zaječaru pokazuju da ima mesta za borbu, ali da se radi o političkom maratonu i da je potreban rad i strpljenje,” izjavio je Miloš juče?!

Kakav bre maraton crni Miloše? Kakvo bre strpljenje? Pocrkaće ovaj narod od tebe i takvih maratonaca!

‘Ajd što će narod da pocrka, ko jebe narod Miloše, nego zapitaj se za sebe, možeš li ti izdržati sva ta poniženja?! Jedan huligan iz Čipuljića i jedan Žika da te zajebavaju, a ti profesor i doktor nauka! Pa kako možeš tako prof. dr Miloše? Gde ti je čast? Ili si možda, nedaj bože, nečim ucenjen, pa te sad, ko u onoj narodnoj poslovoci,  “jebu kao magare kad se zaglavi u blatu”? Šta je u pitanju Miloše, reci, otvori dušu, biće ti lakše?

Za kraj, ne preostaje ništa drugo nego da se svakom ko se hvata u Vučićevo izborno kolo, a posebno našem Milošu, koji i dalje želi da plovi po burnim okeanima srpske politke, još jednom, kao znak brige za njih i posebno za njega, usklikne s ljubavlju staro mornarsko upozorenje: “Ne kitu u usta, Miloše!“.

Miša Milovanović

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar