OPSERVIRANI NEPOZNATI OBLICI ŽIVOTA

Izvor:
Politički.rs

Svi likovi i događaji su izmišljeni, a svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna, osim kad nije.

Organizni “Čmaronjuška”, “Mali kradljivac”, “Rošer”, “Tikvoglavi”, “Nova hlamidija” i “Kurcožderka” već dobili i narodske nazive

Autor teksta, u trenucima odmora između dve sesije opserviranja faune i odabranih vrsta flore

Nedavno je javnost saznala da su na jednoj teritoriji u jugoistočnoj Evropu zatečeni nepoznati oblici života, koji osim što postoje, tom teritorijom čak i vladaju, a usled još uvek neobjašnjenih okolnosti.

Vođa čopora koji objedinjuje raznolike oblike života na toj teritoriji, iz za sada nerazjašnjenih razloga, upravlja svim što postoji na njoj, uprkos svom veoma ograničenom poznavanju fenomena koji ga okružuju. Tako je čitava ta teritorija i survana u propast i pod neposrednom je pretnjom apokaliptičkog ishoda.

Ilustracija

Vođa pomenutog čopora uglavnom pravi do sada neopservirane grimase kod bilo kog organizma, a neretko pušta zvuke koji biologe podsećaju na naricanje ili na kenjkanje.

Posebnost ovog organizma je i ta što mu se analni otvor (čmar) nalazi na mestu na kom se kod ostalih dvonožaca i četvoronožaca nalaze usta, njuška ili kljun. Otud je u narodu pomenute teritorije poznat i kao “Čmaronjuška”.

Ilustracija

Kod većine ljudi koji su se kao dobrovoljci prijavili na međunarodni eksperiment posmatranja i slušanja “Čmaronjuške”, opservirana je snažna dvosmerna peristaltika koja je u nekim slučajevima zahtevala i intervenciju gestroenterologa ili interniste.

“Čmaronjuška” uprkos tome ima čak i svoje pristalice, i to ne samo kod humanoida, već i kod nekih pripadnika vrste homo sapiensa.

Te pristalice deluju kao da veruju da je bio bolji student prava od bilo kog homo sapiensa u istoriji, iako nije zabeleženo njegovo pojavljivanje na bilo kom fakultetu više od nekoliko puta – ako je verovati ljudima koji su pratili kretanja ovog organizma.

Pristalice ga hvale i zato što je uložio veliki trud u podsticanje versko-nacionalne mržnje i genocida među homo sapiensima. Tvrde da je bio čak i nekakav “ministar propagande” u vreme dok je teritorijom o kojoj je reč vladao jedan od najozloglašenijih ratnih zločinaca među homo sapiensima, ali i satrapa-tlačitelja sopstvenog naroda. Prema tome, “Čmaronjušci” pristalice pripisuju i neke osobine homo sapiensa.

Pristalice ga pohvaljuju i što je navodno pokazivao izlive mržnje prema homo sapiensima nekonvencionalne seksualne orijentacije, iako je, kako kažu njegove pristalice, i sam pripadnik LGBTQI+ zajednice u vrsti kojoj pripada.

Pristalice tvrde i da veći deo njegovih nastupa čine ili laži ili psihotične halucinacije (ispoljene na neke načine koji su razumljivi za te pristalice) – što njegovim pristalicama izgleda da pričinjava posebnu vrstu prijatnosti. Osim toga, njegove pristalice pominju i kako se on i njegov rod i porod bave raznim vrstama kriminala koji poznaje i homo sapiens, kao što su neki vidovi razmene narkotika i oruđa kojima se može ubijati.

On upravlja i poluusmenim organizmom koga humanoidne pristalice nazivaju čak i “predsednicom vlade”, a koja ima teškoće ne samo sa formiranjem glasova već i prosto-proširenih misli. Ona je otvorena pripadnica LGBTQI+ zajednice u svojoj vrsti, iako njoj ne voli da pomaže već isključivo za samu sebe prisvaja partnerke i decu. Sporije shvata stvari od ogromne većine pripadnika njene vrste, ali je to nije onemogućilo da zajedno sa svojim čoporom otima ono što smatra da je skupoceno.

Tvrdi se da su na toj teritoriji neki oblici života formirali nekakvu vlast koja delom podseća na ustrojstvo države kod homo sapiensa.

Ilustracija

Na primer, navodno postoji i nešto nalik na “ministra policije” koji glumi militantnost, i koji je prethodno bio nešto kao ministar vojske kod homo sapiensa, a koju naravno nikada nije mogao da služi. Njegova fizionomija deluje kao deo humanoidnog organizma čija glava se neretko čuva u teglama sa formalinom na veterinarskim i poljoprivrednim fakultetima, i to radi prikazivanja organizma od koga su kroz evoluciju, po nekim teorijama, nastali majmuni.

Tu ima i zanimljivih organizama koji imaju pristalice među antropoidima koji ih smatraju nečim što budi daleke asocijacije na “novinare” među homo sapiensima.

Ove pristalice tvrde da imaju i “tabloide”. U njihovim ekstremitetima najčešće se zatiče jedan od tih “tabloida” – zapravo hartija koju oni zovu “novinom”, a na kojoj nešto žvrlja ali je i na za homo sapiensa odbojan način uređuje, odnosno uneređuje, jedan nepoznati organizam, koji je verovatno nastao tako što je neka možda delimično antropoidna životinja oplodila mešanca pekinezera i pit bul terijera.

Ilustracija

Pristalice ovih nepoznatih oblika života smatraju da imaju i nekakvog “vlasnika najgledanijeg medija”. Biolozi kategorički tvrde da taj fenomen egzistencije deluje kao spermatozoid pod mikroskopom, čije kretanje je nasumično i haotično, slično Braunovom kretanju čestica u fluidnim domenima, da pravi neke pokrete koji podsećaju na mahanje krilima, ne može da se zadrži na jednom mestu, a zbog čega taj spermatozoid nema moć oplodnje, te mu se ne predviđa da će dugo opstati.

Jedna od njegovih zvezdi iz nečeg što njegove pristalice smatraju da nalikuje nekakvom “jutarnjem programu”, zvezda koja je verovatno većim delom ženskog pola, podseća na punoglavca koji je dresiran da puzi na različite načine.

Ilustracija

Sa njom često nastupa kreatura koja je miks divlje svinje i nekog organizma još uvek neutvrdjene vrste. Posmatrači ove himere smatraju pak da može biti dobar zalogaj za pitomce iz Ritopeka, koji bi ga navodno okretali na ražnju, sve sa jabukom u njušci, polivajuci ga pivom kako bi bio hrskaviji.

Ilustracija

Opserviran je i organizam nalik na hlamidiju iz vaginalnog ili uretralnog brisa. Uneređivala je nešto što njeni ljubitelji zovu “novine sa najdužom tradicijom”. Nedavno je dobila i orden od vođe čopora ovih novih oblika života. Ne predviđa joj se pak opstanak na duži rok, jer je protiv hlamidije homo sapiens otkrio lek (azitromicin) koji imenovani organizam uništava nakon administracije samo jedne doze ovog leka.

Ne treba zaboraviti ni nešto što antropoidne pristalice smatraju “analitičarem”. Ima nešto duži naziv koji autor ovih redova nije zapamtio, ali se seća da je Vučijeg srednjeg imena, a da ga biolozi zovu i “Rošer” (“Rocher”) – navodno zbog rošave kože na nečemu što oni smatraju da najviše podseća na glavu. Osim tog podatka o njemu se ništa ne zna. Utvrđeno čak nije ni kojoj vrsti organizama pripada.

Ilustracija

Ne zaboravimo ni oblik života koji se trenutno nalazi na teritoriji SAD i koji ne samo što je donekle naučio da tapše rukicama, već je pre neki dan viđen i kako može da drži olovku u ruci.

Ilustracija

Homo sapiensu daleko najsličnija među njima ispada da je jedno biće ženskog pola, poznato kao “kurcožderka”, koja ističe sebe preporukom da “radi sve”. To naravno nije impresioniralo LGBTQI+ vođu ovog čopora raznolikih oblika života, ali navodno jeste njegovog brata, i to brata samo po materinskoj liniji (istu ženku su oplodila dva različita organizma), a posebno oblik života koji je u narodu poznat kao “Mali kradljivac”.

Ilustracija

Sve u svemu, radi se o teritoriji koju su nepoznatim sticajem okolnosti počeli da vode pretežno animalni, neretko i mikrobni oblici života, iako se ponekada među njima zatiču čak i humanoidi. Ipak, oni su na nižim lestvicama egzistencije u evolucionoj hijerarhiji od čovekolikog majmuna, posebno zbog nepostojanja bilo kakvog morala, moralu sličnih konvencija ili običaja zasnovanih na bilo kakvim normama.

Zanimljivo je naravno utvrditi koeficijente inteligencije ovih organizama, iako se to pokazuje kao veoma zahtevan posao. Naime, sa jedne strane deluju kao da mogu samo da stoje, sede i mumlaju (na primer, biće koje pristalice zovu “predsednica vlade” i jedan eksponent vođe čopora u susednoj teritoriji iz porodice u narodu poznate kao “Tikvoglavi”), ali sa druge strane pokazuju snalažljivost i adaptabilnost u opstanku na vlasti i preživljavanju u svom okruženju (teritoriji), što je za Darvina preporučljiva osobina.

Za sada toliko o ovom neobičnom nedavnom otkriću koje je uzburkalo biologiju i njoj bliske nauke i koje svakako zahteva dalji istraživački rad.

Vojin Rakić, posmatrač faune i nekih oblika flore

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare