Potresna priča o REKSU, psu Nikole Kalabića: Skojevci ga BRIJALI, izgladnjivali i mučili

Potresna priča o REKSU, psu Nikole Kalabića: Skojevci ga izgladnjivali i mučili
Na slici je Reks, lični pas Nikole Kalabića, koji je, zbog saradnje sa Kalabićem i nošenja brade i kokarde, surovo proganjan od strane komunista posle rata, pogotovu kad su otkrili da zna da laje pesmu “Drma mi se na šubari cveće”.
Potresna priča o REKSU, psu Nikole Kalabića: Skojevci ga BRIJALI, izgladnjivali i mučili
Reks negde u planinama Bosne, neposredno pre hapšenja  Foto: Milan Milenković

Do 1946. se nalazio u kafileriji, gde su ga Skojevci redovno šutirali i morili glađu. Čak su mu i bradu obrijali, ne bi li ga unizili.

Godine 1947. uspeo je da pobegne iz kafilerije i preko ravnogorskih jataka i veza se prebaci u London, a odatle u Ameriku, gde je aktivno lajao protiv komunističkog režima.

Umro je u Libertvilu 1951., a kosti su mu prebačene, na izričit zahtev Vuka Draškovića, u Srbiju, 2014. godine i sahranjene u Aleju pasa-ravnogoraca.

Svake godine delegacija SPO, POKS-a i Miloslav Samardžić, polažu vence na njegov grob i održe prigodne govore.

Milan Milenković

Priču zabeležio Milan Milenković, hroničar Ravnogorskog pokreta i biograf Matije Bećkovića i Jovana Deretića. Još puno ovakvih potresnih priča iz tajnih arhiva UDBE, o stradalima od zlotvorsko komunističko-brozovske satanističke ruke, možete slušati svakog radnog dana od 20h, na srbskom patriotskom kanalu Radio 2M.
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare