Mesi najplaćeniji u istoriji fudbala: “Realno zaradio preko milijardu evra”

Mesi najplaćeniji u istoriji fudbala

Dileme više nema, Leo Mesi je najplaćeniji igrač u dosadašnjoj istoriji fudbala.

Španski list “El Mundo Deportivo” objavio je da je Argentinac za poslednje četiri godine u Barseloni ugovorom od kluba dobio više od pola milijarde evra (tačna cifra je: 555.237.619), odnosno 138 miliona po sezoni, prenosi Danas.

Međutim, to nije sve.

Mesi je od kluba sa “Nou Kampa” dobio dodatnih 77 miliona evra u vidu stavke “lojaliti bonus”, odnosno apanaža za to što je odradio ceo ugovor do kraja, odnosno nije u međuvremenu dobio poboljšani niti je prešao u drugi klub.

Ali, čak ni to nije sve. Mesi je prilikom potpisa ugovora od pre četiri godine dobio dodatak od 115 miliona evra samo zato što je pristao da sa klubom produži ugovor.

Na kraju je teško objasniti zašto Argentinac preti da će posle 13 godina u Barseloni promeniti klub na leto, pošto je prethodno odbio da potpiše novi ugovor.

Katalonski gigant ga je iz Argentine doveo još kao tinejdžera i platio mu terapiju zbog poremaćaja hormona rasta za koju roditelji nisu imali novca.

Kasnije se klubu odužio sjajnim fudbalskim partijama, ali je sada očigledno i da mu Barselona nije ostala novčano dužna.

Nije tajna da je Mesi u svađi sa odlazećim predsendikom Đozep Marija Bartomeuom, ali će posle objave ugovora u “El Mundo Deportivu” teško biti objasniti prosečnom navijaču Katalonaca zašto je neko ko je postao milioner samo zahvaljujući Barseloni odlučio da zbog odlazećeg predsednika napusti mesto gde je legenda i gde je bez sumnje najplaćeniji igrač na svetu.

Leo Mesi nije demantovao navode lista, ali je najavio da će podneti tužbu ne samo protiv novinara, već i protiv kluba i odgovornih u njemu.

Advokati Mesija tvrde da čak ni svi u upravi Barselone nisu znali kolika su njegova primanja i da su tajna dokumenta na uvid novinarima mogla da daju samo tri čoveka.

U pitanju su odlazeći predsednik Bartomeu, kao i dvojica direktora: Oskar Grau i Karles Tuskets.

Barselona se u saopštenju ogradila ogradila od toga da je klub imao bilo kakve veze sa curenjem podataka o Mesijevoj zaradi.

– FK Barselona kategorički odbacuje bilo kakvu odgovornost u vezi sa objavljivanjem profesionalnog ugovora igrača sa klubom. Žalimo zbog informacije koja je objavljena u listu Mundo Deportivo o koja se odnosi na ugovor potpisan između Barselone i igrača Lionela Mesija, s obzirom da se radi o poverljivom dokumentu koji se čuva na osnovu poverenja o tajnosti između dve strane – navodi se između ostalog u saopštenju Barselone.

Realno zaradio preko milijardu evra

El Mundo Deportivo” je objavio da je suma od pola milijarde evra samo plata Lea Mesija i da u nju nisu uračunati bonusi koje je dobijao od kluba za osvajanje trofeja, golove i asistencije. List navodi i da Mesi ima unosne sponzorske ugovore na osnovu kojih je, zajedno sa platom, u prethodne četiri godine inkasirao verovatno više od milijardu evra.

Danas

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare